Бунтът в енергетиката ескалира! "Тракия" и Проходът на Републиката са затворени - блокират до минути и "Струма"

Акценти

Бунтът в енергетиката ескалира! "Тракия" и Проходът на Републиката са затворени - блокират до минути и "Струма"

61783
на 02.10.2023
Бунтът в енергетиката ескалира! Тракия и Проходът на Републиката са затворени - блокират до минути и Струма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бунтът на енергетиците и миньорите се разраства. Четвърти ден пътища в страната остават блокирани. Протестиращите отказват да преговарят с властта.

препоръчано

Остава затворен районът на АМ “Тракия” при Стара Загора. 

Протестиращите искат премиерът да отиде при тях. Те казаха, че не са разбрали до кога ще работят рудниците.

“От работа на магистралата, от магистралата на работа. Тежка е работата. На диалог сме готови, да дойдат и ще говорим, но за реални срокове, а не да заблуждават хората. Сроковете ги направиха до 2025 г.”, каза Иво Змеев.

Демонстрантите са категорични, че протестът не е политически.

Блокадата в началото на Прохода на Републиката остава. Протестиращите бяха поканени на среща от премиера Николай Денков. Такава среща не се състоя, защото протестиращите очакваха той да ги посети на място.

“Информацията е много оскъдна, няма развитие. Ще стоим до последно”, каза Георги Желязков, който е работник в ТЕЦ “Мини Марица Изток 2”.

Енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" и миньорите от "Открит въгледобив" също подновяват протестите си срещу несъстоятелния според тях Регионален план за справедлив преход. В 9 ч. те се събраха на входа на ТЕЦ-а. Планира се отново блокада на АМ "Струма", кояот да се случи до мунути. 

Според организаторите и синдикалистите в централата днес ще излязат на протест около 500 енергетици и миньори. Първоначалният замисъл е да се блокира АМ "Струма" при пътен възел "Бинека" и при тунела "Блатино" - така, както протестираха и в петък. 

Очаква се в протеста да се включи и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. 

В ТЕЦ "Бобов дол" са категорични, че не приемат нито подхода, нито позициите, нито перспективите по внесения вече в Брюксел Регионален план за справедлив преход. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК