Бургазлии извиха опашки за евтин калкан

Региони

Бургазлии извиха опашки за евтин калкан

5165
на 21.04.2021
Бургазлии извиха опашки за евтин калкан
Автор:   ПИК

Бургазлии се редят на опашка за евтин калкан. Най-скъпата риба у нас, чийто килограм по принцип се търгува за 30-40 лв., в момента е на 17 лв., показа проверка на пазара „Краснодар“. 

препоръчано

Ниската цена се дължи на няколко фактора, споделиха търговци. Най-важният от тях е, че допреди дни бе сезонът за улов на калкан. Другата причина е пандемията от коронавирус и затворените до скоро заведения, които изкупуваха скъпата риба на едро. 

Преди кризата около коронавируса деликатесът рядко падаше под 30 лв., а през лятото стигаше и до 40 лв. Рядко българинът можеше да си позволи луксът да има калкан на трапезата.
Именно сега е моментът да поглезите сетивата си, докато все още цената е достъпна. От дни вече уловът е забранен и се очаква цената лека-полека да се повиши. 

За разлика от калкана при другите по-евтини риби спад на цената не се забелязва, съобщава "Флагман".

В момента най-купувани са пресните черноморски риби – попче, сафрид, мидите също са много вкусни, уверяват продавачите. 

Ново на пазар „Краснодар“ е предлагането на безплатно почистване и нарязване на рибата при покупка.

Наша проверка установи, че в най-посещаваното тържище в Бургас се спазват всички противоепидемични мерки. На „Краснодар“ предлагат отделен вход и изход, за да няма струпване на хора. На опашките пред обектите хората спазват необходимата дистанция, а охранител на пазара следи за нарушения. 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това