Бургас ще има студентско градче

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Бургас ще има студентско градче

4344
на 15.01.2022
Бургас ще има студентско градче
Автор:   ПИК

Бургас ще има свое студентско градче. То ще е в новите жилища в зона „Д“ на жк „Меден рудник. Изградено е от Община Бургас,, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Записването вече започна и специална комисия ще пресява кандидатите, потвърдиха от кметството.

препоръчано

В морския град има три университета. Освен това, много ученици от средните училища са дошли от по- малките общини на региона, и също могат да кандидатстват за настаняване в новите жилища. Трета група ще са хора в нужда- безработни, млади семейства с деца, които работят, но доходът им не стига за квартира.

При кандидатстването с най-голям приоритет ще бъдат младите семейства, висшистите и студентите. Най-много точки на желаещите за настаняване ще предоставя показателят „образование“ – 70 точки за висшист или студент, 25 за средно образование, 15 за основно и начално – 10. Хората без образование, които кандидатстват ще имат само 5 точки.

Критерият „заетост“ ще дава на кандидатите максимум 20 точки за учащи, в сравнение с безработен – 15 и работещ – 5 точки.

Последният - „семейно положение“ е както следва: семейства с деца и родител, отглеждащ сам дете ще получават 10 точки, семейства без деца – 5, самостоятелно живеещо лице – една точка.

Сподели:
Бомба x
ЧЕТИВО ЗА ДАМИ: Kакво усещат мъжете при изпълнение на едни от най-популярните секс пози ЧЕТИВО ЗА ДАМИ: Kакво усещат мъжете при изпълнение на едни от най-популярните секс пози
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Кирил Петков с първи коментар след срещата си с македонския президент Стево Пендаровски: Трябва да махнем езика на омразата от учебниците по история (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Кирил Петков с първи коментар след срещата си с македонския президент Стево Пендаровски: Трябва да махнем езика на омразата от учебниците по история (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това