Бурни скандали в БСП за подкрепата на Румен Радев - Корнелия Нинова го праща за решение на местните структури

АВТОРСКИ НОВИНИ

Бурни скандали в БСП за подкрепата на Румен Радев - Корнелия Нинова го праща за решение на местните структури

188678
на 17.04.2021
Бурни скандали в БСП за подкрепата на Румен Радев - Корнелия Нинова го праща за решение на местните структури
Автор:   ПИК

Бурни скандали тресат днешния пленум на Националния съвет на БСП заради подкрепата на социалистите за Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани участници в заседанието на "Позитано" 20.

Сблъсъкът се разразил, тъй като някои от членовете на НС като Петър Мутафчиев поискали още на това заседание да се гласува, че БСП застава зад сегашния обитател на президентството, когото изпрати там преди 5 години.

Други като Румен Овчаров пък настояли да се спази устава на партията и гласуването на Националния съвет да стане едва след като бъдат направени номинации от местните структури. Това означава, че всички те тепърва ще трябва да се събират и да провеждат заседанията си.

В крайна сметка въпросът бил решен по Соломоновски - ръковдството на БСП да разпрати писма до структурите, с които ги призовава да издигнат свои кандидатури за бъдещ президент и вицепрезидент от тяхната партия, но препоръчва да дадат подкрепата си за Радев и Йотова.

В същото време Корнелия Нинова преживяла и мощни атака от Антон Кутев и Весела Лечева за провала на парламентарните избори, които настояли лидерката да подаде оставката си. Както и Националният съвет веднага да гласува вече подадената оставка на Изпълнителното бюро.

Нинова обаче отклонила последното искане с оправданието, че не била готова със състава на ново Изпълнително бюро и затова поискала гласуването да се отложи за следващото заседание на Националния съвет. Истинската причина обаче и страхът й, че покрай оставката на Изпълнителното бюро може да бъде гласувана и нейната.

Оскандалената и провалена лидерка била в паника и от факта, че новото 45-о народно събрание се кани отново да приеме решението партийната субсидия да бъде 1 лев. Това означава, че при сегашния брой депутати БСП ще получава 40 000 лева, които не стигат да се плащат дори битовите сметки на сградата на "Позитано" 20.

Изплашената Нинова вече споделила в тесен кръг, че ако парламентът реши отново да отреже партийните субсидии, тя ще поиска централата на партията да бъде преместена в други, по-малки и по-евтини помещения. БСП се нанесе в сградата на Антифашисткия съюз на "Позитано" 20, след като беше изгонена от бившия Партиен дом, превърнат с днешна дата в сграда на Народното събрание.

Освен, че на практика ще изгуби субсидията на партията за в бъдеще, Нинова вече със сигурност няма да може да върне надвзетите 4 милиона лева от предишната субсидия, които всички останали парламентарни партии върнаха на хазната.

Навлизане в сградата преди пленума членовете на Националния съвет бяха посрещнати от викове "Оставка!" от протестиращи социалисти. Според запознати протестът е бил организиран от Кирил Добрев, което обяснява неговата малобройност.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това