Бурята "Хелън“ взе живота на над 60 души в САЩ

Америка

Бурята "Хелън“ взе живота на над 60 души в САЩ

6736
преди 5 часа
Бурята Хелън“ взе живота на над 60 души в САЩ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 60 загинали при бурята „Хелън“ в САЩ. Спасителните служби в САЩ се сблъскват с отнесени мостове и осеяни с отломки пътища в търсене на оцелели от опустошителната буря "Хелън", която уби най-малко 63 души в пет щата и предизвика масови прекъсвания на електрозахранването.

препоръчано

"Хелън" връхлетя Флорида като ураган от четвърта категория и се насочи на север, като постепенно отслабна, но остави след себе си повалени дървета, прекъснати електропроводи и разрушени от кални свлачища къщи, предава БНТ.

В шест щата - Алабама, Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Тенеси - бяха обявени извънредни ситуации. На място бяха изпратени над 800 служители на Федералната администрация за управление на извънредни ситуации.

В засегнатите общини по източното крайбрежие и в Средния Запад пострадалите от бурята и доброволци се опитват да се справят с трудната ситуация.

“Има само няколко отворени предприятия. Те имат ограничени доставки. Притеснявам се за семействата с деца, дали ще могат да се настанят някъде и да имат какво да ядат“, каза Стивън Мауро, жител на Валдоста, Джорджия.

Най-малко 24 души са загинали в Южна Каролина, 17 - в Джорджия, 11 - във Флорида, 10 - в Северна Каролина и един - във Вирджиния, предаде АФП.

Националната метеорологична служба посочи, че условията „ще продължат да се подобряват днес след катастрофалните наводнения през последните два дни“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК