БУРЯ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНАВИРУС: Фейсбук изригна срещу новия съвет и проф. Костов - за два часа събраха повече псувни от националния отбор по футбол за всички времена (СНИМКИ)

Политика

БУРЯ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНАВИРУС: Фейсбук изригна срещу новия съвет и проф. Костов - за два часа събраха повече псувни от националния отбор по футбол за всички времена (СНИМКИ)

138527
на 24.03.2020
БУРЯ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНАВИРУС: Фейсбук изригна срещу новия съвет и проф. Костов - за два часа събраха повече псувни от националния отбор по футбол за всички времена (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Социалните мрежи завряха от гневни коментари срещу новосформирания съвет на проф. Коста Костов, който днес даде първата си пресконференция. Още на старта принаденият орган към щаба и правителството си показа рогата. Уж експертите щяха да говорят само по медицински въпроси и да дават съвети, а веднага се хванаха по най-идиотския начин да опонират на щаба и дори щели да ги "скъсат на изпит".

препоръчано

Първата тема, по която кръстосаха шпаги, е бързия тест за коронавирус, който, според щаба не дава коректни резултати, а според проф. Мангъров от новия съвет трябва веднага да се приложи на възможно най-голям брой хора у нас. 

Експертите се разминаха и по темите за начина, по който се приемат пациентите, за алгоритмите на лечение и т.н., за което щели тепърва да дават акъл.

Никой от тях обаче не обели нито дума за това, че вече 3 седмици щабът успешно спасява България от заразата и сме страната с най-малко заразени и жертви! 

Новият съвет излезе и с претенцията да се появява по два пъти седмично пред медиите, като уж щели да говорят само по медицински въпроси. 

В социалните мрежи се коментира фактът, че двата органа - щаб и съвет, се оглавяват от врагове - проф. Мутафчийски е уволнил от ВМА дългогодишния директор на белодробната клиника проф. Коста Костов. Това може да доведе до реваншизъм, какъвто най-малко е необходим в този момент. Второ, на коментар подлежи и назначението на Константин Вълков от Дарик радио в съвета, тъй като той е свързан с фармацевтичния бос Огнян Донев и това може да доведе до лобизъм. 

Само за два часа новият съвет събра повече псувни от националния отбор по футбол за всички времена, коментират потребители на мрежата.

Читател на ПИК изпрати мейл на редакционната поща на ПИК с призив до журналистката Ива Николова със следния текст: "Уважаема госпожо Николова, Потресена съм от хората от този съвет. Ужас! Изобщо не са наясно какво точно ще правят. Мангъров не се спря да рекламира тези тестове, сякаш някой му е платил за реклама. Проф. Аргирова ще създава алгоритъм след месец. Ама уважаеми ние нямаме време. Генерал Мутафчийски вече има решение за лечение на заразените с корона вирус". 

"Моля Ви г-жо Николова проучете този Мангъров, че е ужасно да трупаш пари в смутно време. Бог да пази България от този съвет", пише още читателят на ПИК.

Журналистът Васко Мавриков допълва картината със съвета и многобройната маса от професори и експерти иронично: "Балетът на ГДР изявили желание да се включат в експертния съвет". 

А депутатката Десисава Атанасова му отговори: "А представител на БПЦ? Имат човек за фейса, а нямат за близането на обща лъжица."

"СЗО не препоръчва тези "бързи" тестове, защото не са надеждни. Ако питаме Мангъров той е за групов имунитет?!", възмущава се в мрежата Тони Георгиев. 

"Не е уместно в тоя момент да си мерят знанията!", отсича във Фейсбук Юлия Николова. 

"И защо създадоха този съвет за да има пак разделение ли?", казва Мария Антонова.  

"Май.... грешка на Борисов!? Ами ако му ,,писне,,на Ген Мутафчийски? Тогава накъде!, коментира Красимир Пейчинов. Тодорка Христова му отговаря: "Ген. Мутафчийски е войник. Няма да се предаде. А и Борисов каза, че щаба е важен и водещ".

"Бог да пази България, от тази комисия, те не знаят къде какво да правят, лошо много е лошо", отсичат потребители в мрежите. 

"За да се покрият всички гледни точки, аз предлагам да се създаде и ЩАБ номер 3, в който да влизат БПЦ, БГ мама, Кобилкина, Волен с новото лекарство, Марешки със скафандъра, представител на съюза на хомеопатите и антиваксърите, Алена, ходжа Гюлшен, съюза за борба с 5g и кемтрейлс в България, клуба на конспираторите от 7-мия ден, един рептил, двама июминати, както и няколко плоскоземци. Това ще даде на населението най-изчерпателната информация и ще го успокои. Перманентно", коментираха още в социалната мрежа. 

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това