БФБ пусна ваучери в подкрепа на малки и средни предприятия

Икономика

БФБ пусна ваучери в подкрепа на малки и средни предприятия

9813
на 14.07.2018
БФБ пусна ваучери в подкрепа на малки и средни предприятия
Автор:   ПИК

Ваучери за по 50 000 лева могат да получат малки и средни компании за излизане на фондовата борса. Стартиралата днес програма е разработена съвместно от Министерството на икономиката и Българската фондова борса (БФБ). Общият индикативен бюджет на мярката е близо 4 милиона лева.

Набирането на капитал за малките и средни предприятия ще става с помощта на инвестиционни посредници, обясни за БНР Васил Големански от БФБ. Във ваучерната схема могат да участват всички лицензирани и инвестиционни посредници.

„Да подберат и да видят кои малки и средни предприятия могат да участват в тази програма и активно да ги убеждават да го свършат“, каза той като посочи, че интересът от тази инициатива е взаимен – за предприятията и за посредниците.

Ваучерът покрива таксите за изработване на проспекта на дадена компания и включването ѝ в търговията на фондовата борса.
„Води се за успешно проведена кампания, ако дадена компания събере 10 пъти стойността на ваучера – т.е. поне 500 хил. лв. капитал“, каза Големански.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Радев връчи третия мандат на ИТН - хората на Слави го върнаха на мига. Президентът: Започвам срещи с потенциалните служебни премиери (СНИМКИ) ГОРЕЩО В ПИК TV! Радев връчи третия мандат на ИТН - хората на Слави го върнаха на мига. Президентът: Започвам срещи с потенциалните служебни премиери (СНИМКИ)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК