БФС погасил кредита за 5 млн. лв. през 2019 г.

Футбол

БФС погасил кредита за 5 млн. лв. през 2019 г.

3284
на 05.10.2021
БФС погасил кредита за 5 млн. лв. през 2019 г.
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

БФС е погасил кредита за 5 млн. лв. предсрочно през 2019 г. Това обяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев, след като се запозна с казуса.

препоръчано

Пред БТВ кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви: "Българският футболен съюз е теглил кредит и е ипотекирал сградата на "Иван Асен" 2, но този кредит дали се обслужва или не – не се знае."

Оказва се, че такъв кредит е имало, а за него потвърди Фурнаджиев.

"Какъв е проблемът, че е ипотекирана сградата на БФС? Не достигнаха пари за обзавеждането на сградите и тези пари са използвани за обзавеждане. УЕФА отпуска едни средства, но никой не ни кара да взимаме 100 декара терен, можеше да вземем 20 декара. Ние сме взели нещо, което да остане за поколенията - коментира Фурнаджиев.  - ФИФА и УЕФА не покриват 100 процента от стойността на плановете. По време на строителството тези сгради излезнаха с обзавеждането 30 млн. лв. Ние за тези пари сме построили спортна сграда, хотел, административна сграда, трибуни, 5 игрища и цялата инфраструктура на обекта в "Бояна", а вие знаете, че в някои общини 30 милиона не стигат само за една спортна зала. Имахме 25, които бяха осигурени от г-н Михайлов като член на Изпълкома на УЕФА тогава по програми на УЕФА и на ФИФА, и просто не достигнаха 5 милиона и с тях бе довършено започнатото. Кредитът е взет през 2016 година за довършване на базата, като е в размер на 5 милиона лева. Още през 2019 година предсрочно е погасен и в момента няма ипотека, БФС няма задължения към никого към момента".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за първия ден от новата седмица - Овните са подвластни на емоциите, проблеми връхлитат Близнаците САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за първия ден от новата седмица - Овните са подвластни на емоциите, проблеми връхлитат Близнаците
ПИК TV x
ГОРЕЩА ТЕМА! Вариантите пред ГЕРБ рязко намаляха - БСП също няма да ходи на преговори ГОРЕЩА ТЕМА! Вариантите пред ГЕРБ рязко намаляха - БСП също няма да ходи на преговори
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК