БФС с атака в съда заради Боби Михайлов

Футбол

БФС с атака в съда заради Боби Михайлов

7768
на 07.05.2021
БФС с атака в съда заради Боби Михайлов
Автор:   ПИК

Българският футболен съюз ще атакува в съда отказа на Агенцията по вписванията да регистрира Борислав Михайлов за президент на организацията. След последното заседание на Изпълкома бившият вратар оттегли своята оставка и заяви желание да се завърне на поста. Юристите на БФС веднага изпратиха документи, за да може официално Боби да замени временния президент Михаил Касабов.

препоръчано

Агенцията по вписванията отказа промяната в сряда. Мотивираното решение посочва, че никъде в Устава на БФС не се допуска процедура по оттегляне на оставка. В допълнение е посочен още един пропуск. Протоколът от заседанието на Изпълкома не е подписан от всички членове, присъствали на сбирката.

"Разбира се, че ще обжалваме - заяви пред столичен всекидневник Михаил Касабов. - Оставам президент, докато впишем г-н Михайлов. Недейте да търсите под вола теле. Има процедура. Щом впишем г-н Михайлов, той си поема. Има закони в България."

От БФС трябва да подадат молба за обжалване в 7-дневен срок. Тя се изпраща до Агенцията по вписванията, която е длъжна веднага да я регистрира в Софийския градски съд. При този сценарий отказът ще се разглежда на закрито заседание. Ако съдията потвърди решението на Агенцията по вписванията, БФС може да отиде и на следваща инстанция - Апелативен съд.

На теория Михайлов може да опита процедурна врътка. Според нея на следващото заседание на Изпълкома той ще бъде издигнат за първи вицепрезидент, а Михаил Касабов да подаде оставка. Това е загатнато и от мотивираното решение за отказ на Агенцията по вписванията. Според адвокат Георги Градев подобен ход създава правен конфликт.

"Не може да бъде едновременно президент в оставка и вицепрезидент. Няма такава опция", добави спортният юрист.

От БФС все още не са решили дали да прибягнат до подобна тактика.

"Не сме мислили по този въпрос", лаконичен беше Михаил Касабов.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това