БЧК е готов незабавно да помогне на Македония

Животът днес

БЧК е готов незабавно да помогне на Македония

6454
на 08.08.2016
БЧК е готов незабавно да помогне на Македония
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Българските червенокръстци са готови незабавно да помогнат на македонските си колеги за справяне с критичната ситуация след наводнението в Скопие, каза председателят на БЧК Христо Григоров, предаде "Фокус". Той оцени усилията на кабинета ни в помощ на Македония като бързи и ефективни. 
„Във връзка сме с ръководството на Македонския червен кръст, чакаме да получим много скоро информация за това, което им е необходимо към момента. Готови сме незабавно да направим и екипи – ако е необходимо – и да подсигурим помощта. При условие, че помощта, която се изисква, надминава възможностите на нашата организация, тогава ще се обърнем към българския народ с апел да помогне. Мащабите на бедствието, сполетяло най-близкия ни приятел – народът на Македония – се равняват на голямото земетресение, което се случи в Скопие преди десетки години. Уверявам, че сме готови и ще направим всичко възможно да бъдем там, където има нужда от помощ“, каза Христо Григоров. 
Кризата ще бъде преодоляна до 48 часа, но възстановяването на Скопие ще бъде дълго, вероятно ще се наложи и Европа да помогне, каза още Григоров и добави, че щетите изглежда ще бъдат много сериозни. В Македония се видяха апокалиптични картини като тези от Мизия и Аспарухово, подчерта председателят на БЧК. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК