Вход
София
Времето в София 6 o C

БЧК отваря центрове за домашни грижи за възрастни във Видин, Монтана и Белоградчик

БЧК отваря центрове за домашни грижи за възрастни във Видин, Монтана и Белоградчик

на 18.10.2020
7985
0
БЧК отваря центрове за домашни грижи за възрастни във Видин, Монтана и Белоградчик
Автор: ПИК
18.10.2020
0
7985

Продължава да се разширява обхватът на населените места в Северозападна България, в които Българският червен кръст (БЧК) осигурява подкрепа на възрастните и болни хора и техните домове. Това заяви пред БНР заместник-генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска.

БЧК - Бургас дава топъл обяд на 77 души

БЧК - Бургас дава топъл обяд на 77 души

БЧК - Бургас, предоставя топъл обяд на 77 социално слаби...

на 10.10.2020

„Чрез изпълнението на проект "Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“  възрастните хора ще останат по-дълго време в своята собствена среда и ще получават медицински и социални грижи. Досега отворените центрове на БЧК “Домашни грижи" са във Враца, Оряхово, Бяла Слатина и Криводол, а от другата седмица ще заработят и тези във Видин, Монтана и Белоградчик”, разясни Тодоровска.

Очаква се новите центрове да обгрижват около 300 възрастни. Така общият брой на потребителите на услугите на Центровете „ Домашни грижи" ще е общо около 700.

Проектът се подкрепя и реализира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика и Министерството на здравеопазването, с партньорството на Асоциацията на общините в Норвегия.

"Нашите медицински сестри извършват всички необходими манипулации, назначени от лекарите, като превръзки, инжекции, грижа за декубитус, защото имаме лежащо болни пациенти, които имат нужда от по-сериозни грижи в тази посока. Освен това домашните ни помощници подпомагат личната хигиена, хигиената на дома, пазаруване, готвене  - неща, които са свързани с бита на всеки един от нашите потребители, а той не може сам да си ги реализира, не може сам да си ги приложи в домашна среда. Ние на практика помагаме, за да доставяме лекарствата, за да могат хората да се чувстват не изолирани, а напротив обгрижени с много внимание", каза заместник-генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска.

Сподели:
свързани новини
БЧК организира раздаването на пакети храна БЧК организира раздаването на пакети храна
От днес, 15 октомври, Столичната организация на...
на 15.10.2020
БЧК раздава 6000 тона хранителни продукти на хора в нужда БЧК раздава 6000 тона хранителни продукти на хора в нужда
Българският червен кръст раздава пореден транш хранителни...
на 18.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34367
архив

На бара: – За вас? – Искам една „Кока“. – Бъдете малко по-конкретни – кока или кола, че разликата е 128 лв…

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Най-арогантните знаци в зодиака
x