България излиза в здрава битка за точки в Белфаст

Футбол

България излиза в здрава битка за точки в Белфаст

8900
преди 4 часа
България излиза в здрава битка за точки в Белфаст
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Националният отбор на България излиза срещу Северна Ирландия тази вечер в двубой от Лига на нациите. "Лъвовете" спечелиха преди месец срещата в Пловдив с 1:0 и сега връщат визитата на "Уиндзор Парк".

препоръчано

Битката ще започне с първия съдийски сигнал на французина Жером Брисар в 21:45 часа.

Футболистите на Илиан Илиев имат пет точки в своя актив, като България няма загуба под ръководството на варненския специалист, заменил преди близо година сърбина Младен Кръстаич. С някогашния халф на Бенфика начело нашите имат две победи и седем равенства, последното от които дойде срещу Люксембург на лошия терен под тепетата.

В срещата с представителите на Великото херцогство на стадион "Христо Ботев" българският тим даде наведнъж три жертви - заради картони сблъсъка в Белфаст пропускат Фабиан Нюрнбергер, Алекс Петков и централният нападател Александър Колев. Към тях трябва да прибавим и Илия Груев, който влезе в лазарета след тежка контузия по време на мач от Чемпиъншип в началото на месеца.

Тези липси принудиха Илиан Илиев да реагира преди качването на самолета за Северна Ирландия, като селекционерът призова левия бек на Локомотив (Пловдив) Ангел Лясков. Повиквателна имаше и за бранителя на Левски Кристиан Димитров, но лекарска забрана остави опитния футболист в София.

Трите точки довечера са еднакво важни и за двата отбора. С победа "лъвовете" ще имат шанс да оглавят групата, в зависимост и от случващото се в мача Беларус - Люксембург. Успех за наследниците на Джордж Бест пък ще значи, че България със сигурност ще падне на трета позиция в групата.

"Спортал" припомня, че първото място в крайното класиране в групата ще ни прати със сигурност във второто ниво на Лига на нациите. Втората позиция пък праща на плейоф с някой измежду третите отбори в групите от по-горното ниво - към момента това са Албания, Ейре, Словения и Исландия.

Вероятен състав на България:

Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Симеон Петров, Християн Петров, Георги Костадинов, Валентин Антов, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Георги Минчев, Радослав Кирилов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите - 9600 машини с изтекла гаранция, комисията не вижда проблем, държавата ще плаща за тях (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите - 9600 машини с изтекла гаранция, комисията не вижда проблем, държавата ще плаща за тях (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК