Вход
София
Времето в София 3 o C

България може да изгуби милиарди за магистрала "Струма" и още 44 инфраструктурни проекти без редовно правителство

България може да изгуби милиарди за магистрала "Струма" и още 44 инфраструктурни проекти без редовно правителство

на 12.08.2020
44504
0
България може да изгуби милиарди за магистрала "Струма" и още 44 инфраструктурни проекти без редовно правителство
Автор: ПИК
12.08.2020
0
44504

България може да загуби милиарди за магистрала "Струма" и още 44 инфраструктурни проекти без редовно правителство. Това става ясно заради проваления Документ за целите за зоните по Натура 2000, разработен от фирма „ДИКОН ГРУП“ ЕООД. Апликационната форма за магистрала "Струма" е изтеглена, а експерти от БАН посочени, като автори започнаха да се отричат от разработката. Това твърдят пред ПИК експерти от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН. Задаваме си въпроса, дали на тези експерти не са подхвърлени някакви пари, а реално други хора да са го разработили?

Стана ясно кой ще строи участъка от магистрала „Струма” през Кресненското дефиле

Стана ясно кой ще строи участъка от магистрала „Струма” през Кресненското дефиле

Определен беше изпълнителят на 13- километровия участък...

на 16.11.2019

След възлагането отново на фирма „ДИКОН ГРУП“ ЕООД на „Пилотно разработване на четвърто ниво природозащитни (консервационни) цели за целевите обекти на защитена зона BG0000366 “Кресна-Илинденци” за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна и на защитена зона BG0002003 „Кресна“ за опазване на дивите птици“, ситуацията отново е пред провал. В МОСВ се говори, че уволненият предишен директор на дирекция „Национална служба за защита на природата“ Михаил Михайлов, работи по този договор. Именно за него се говори, че тогава е бил близък с "Дикон груп", които преди това са правили обучения на общински служители, как да си вършат работата.

Дългото заглавие и „пилотното“ разработване явно има за цел да прикрие провала на Документа за целите на Натура 2000. В средите на БАН се говори, че поради незадоволителните резултати от изпълнение на договора, експертите са поставени под натиск да манипулират данни. Явно некомпетентното изпълнение на договорите ще доведе до загуба за милиарди, като не само няма да има финансиране на последната отсечка на магистрала Струма, а ще трябва да се връщат и всички пари дадени от Брюксел до момента.

Очевидно изпълнителите и експертите не могат да се справят с тези задачи, твърдят експерти от БАН. Затова трябва да остане редовно правителство, за да не провалят магистрала Струма и другите 44 инфраструктурни проекти.

Сподели:
свързани новини
ГОРЕЩА ТЕМА: Шеф в АПИ обясни защо България се отказа от 270 млн. евро за магистрала "Струма" ГОРЕЩА ТЕМА: Шеф в АПИ обясни защо България се отказа от 270 млн. евро за магистрала "Струма"
Оттеглянето дава възможността да продължим да работим...
на 16.01.2020
АПИ налива 3 млн. лева за водостоци на магистрала „Струма” АПИ налива 3 млн. лева за водостоци на магистрала „Струма”
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира...
на 09.03.2020
Зелен и червен саботаж срещу правителството за магистрала "Струма" Зелен и червен саботаж срещу правителството за магистрала "Струма"
Неглижирането и некомпетентно отношение към зоните по...
на 15.07.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 32368
архив

Говорят си двама бизнесмени:
- Как е твоята прекрасна секретарка?
- За съжаление, напусна.
- Какво е станало?
- Веднъж влезе неочаквано в кабинета ми и ме хвана, когато целувах жена си...

няма нови новини
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
сега
1683
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Борисов проговори за скандала с Радев в Естония: Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“. Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем (ВИДЕО)
x
Най-лошите неща, които не бива да казвате в леглото
x