България на бунт срещу Радев всеки ден - повече от месец протести тресат служебния кабинет, цените хвърчат и икономиката потъва (СНИМКИ)

ЧАС ПИК

България на бунт срещу Радев всеки ден - повече от месец протести тресат служебния кабинет, цените хвърчат и икономиката потъва (СНИМКИ)

535070
на 10.09.2021
България на бунт срещу Радев всеки ден - повече от месец протести тресат служебния кабинет, цените хвърчат и икономиката потъва (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Повече от месец протести тресат служебния кабинет на Румен Радев и стотици хиляди българи ежедневно са на бунт срещу управлението му и в София, и в цялата страна. Цените летят нагоре, бизнесът е притиснат в ъгъла, а икономиката загива. Нехайството, което демонстрира служебното правителство и неглижирането на справедливите искания на засегнатите, нагнетява още повече и без това нетърпимата обстановка, създадена от некомпетентните им и лобистки действия във властта. 

препоръчано

Още в средата на юли собственици на заведения и ресторанти обявиха, че са им спрени всякакви помощи в пандемията, които даваше предишният кабинет. 

Последва недоволството на Асоциацията на организациите на българските работодатели, които изпратиха писмо до служебния министър-председател Стефан Янев относно спешни действия за цените на електроенергията. Работници и бизнеса протестираха заради невиждания ръст от над 100 процента на цените на тока, но въпреки това кризата не бе решена, а вместо това с над 40 на сто поскъпна и тока за редовите потребители. 

От Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ също проведоха куп протести заради спрените пари на медиците. Те декларираха гневно, че при тях са постъпили сигнали от Центъра за спешна медицинска помощ в София за неизплащане на допълнително възнаграждение на работещите с COVID-19 за юни 2021 г. Недоволството бе логично продължение на гнева на здравния сектора срещу служебния министър Кацаров. Срещу тази абсурдна политика бяха организирани десетки протести на лекари и пациенти - заради чистките в услуга на Румен Радев, които извърши срещу именити медици от големите болници, и по-конкретно членовете на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, в които привижда свои конкуренти за президентските избори. 

На 10 август медици и служители на "Спешна помощ", синдикалисти от "Защита" и граждани излязоха, за да поискат оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров за провала на заплащането в здравната система и битката с коронавируса и на цялото правителство на Румен Радев заради галопиращите цени на всички нива и затлачения План за развитие и устойчивост, който България още не е изготвила и внесла в Европейската комисия, докато другите държави вече получават първите жизненоважни траншове за икономиките си, понесли ударите на COVID-кризата.

На 11 август бе протестът на ресторантьори срещу готвените от министрите на Румен Радев ограничения заради коронавируса. Недоволните блокираха възлови кръстовища и пътни артерии в цялата страна. Акцията бе организирана под надслов "Бизнесът отвръща на удара" от Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията и бе проведена в София, Пловдив, Бургас и Варна. 

Протестите след това се превърнаха в ежедневни демонстрации на представителите на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, които бяха категорични, че няма никакви мерки за бизнеса им и десетки хиляди ще останата на улицата. Те попитаха къде са изчезнали милионите, заделени за помощ на бизнеса.

Не закъсняха и протестите на природозащитници и риболовци от цялата страна. Те излязоха на протест заради предлаганите от служебния екоминистър Асен Личев поправки в Закона за водите и в Наредбата за ползване на повърхностните води. Риболовците определиха предлаганите поправки като лобистки.

Недоволството си срещу кабинета на Румен Радев заявиха и от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“. Те излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването с искания за гаранции за присъствена учебна година с гаранция за здравето на децата им. 

Работниците от "Автомагистрали-Черно море" излязоха за четвърти път на демонстрация на 1 септември, след като повече от месец правителството на президента не им изплати над 37 млн. лв., които им дължат за извършени ремонти на "Тракия", както и други първокласни пътища.  

По същото време от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българска асоциация на заведенията (БАЗ) излязоха с позиция, след като в няколко града се проведоха протести заради противоепидемичните мерки на служебния здравен министър на Румен Радев. "В случай, че продължи да бъде застрашено препитанието на нашите служители и оцеляването на градения с дългогодишен труд, усилия и лишения бизнес, ще сме принудени включително да блокираме възлови пътни артерии в страната", заявиха те в своята декларация.

Властта на обитателя на президентството Румен Радев взриви поредния протест срещу бездарното управление на служебното му правителство. Вчера и пътният бранш се обяви срещу кабинета на Румен Радев. Причината е тоталният хаос, предизвикан от него в държавата и липсата на каквато и да е отговорност от страна на президента за провала на министрите му. 

Своето недоволство декларираха и превозвачите от Пловдив. Транспортът в Града под тепетата замръзна заради Радев, а превозвачите заявиха, че спират работа заради сивия сектор, толериран от президента.

Нехайството на служебния кабинет, срещу който протестират засегнатите сектори, е не просто обидно. То е най-очевидното доказателство за истинската същност на чиновниците, овластени с министерски постове от Румен Радев - бездарност, безпомощност и безхаберие за проблемите на държавата и хората.

Очевидно на седящите в удобните си министерски кресла не им пука за над 1 млн. работещи, чието препитание е застрашено от управлението им, нито пък за това, че българите затъват в бедност заради ценовия шок и на храните, и на тока, парното и бензина. 

Радев и хората му нехаят, че държавата е в хаос, нито, че пандемията погубва всеки ден десетки българи. Човекът, който преди година размахваше юмрук и обясняваше как гласът на народа трябва да се слуша, сега нехае за протестите срещу него на стотици хиляди и исканията им да подаде оставка заедно със служебния си кабинет.

Автопилотът на Радев със сигурност не води държавата към стабилност. Разединителят на нацията мисли само за едно - как да осигури втория си мандат, напук на ежедневните протести вече повече от месец, които продължават и се разрастват. 

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това