Българка във Виена отвратена от лъжите за протести на българите в чужбина - разкри измисля ли си Канна Рачева от "Божков ТВ"

Политика

Българка във Виена отвратена от лъжите за протести на българите в чужбина - разкри измисля ли си Канна Рачева от "Божков ТВ"

149460
на 11.08.2020
Българка във Виена отвратена от лъжите за протести на българите в чужбина - разкри измисля ли си Канна Рачева от Божков ТВ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българката Рени Костова, която от години живее и работи във Виена, се отврати от лъжите за т.н. протести на българите в чужбина, които подкрепяли тези у нас. Отвращението й е още по-голямо, защото те се разпространяват именно от българи, които работят в тамошните медии и заливат държавата си с помия. Но не споменават и дума за зависимостите на превратаджията в президентството Румен Радев от руските служби, нито за ролята и деянията на забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков, които са начело и в дъното на днешните опити за метежи в България и най-вече в София.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Това става ясно от сигнал на Рени Костова до ПИК, в който тя разказва за пълните манипулации, разпространявани в австрийските медии с активното съдействие на български сътрудници в тях и отколешните опити на партията на провинения и подмокрен бивш правосъден министър Христо Иванов - "Да, България", който в момента се възкресява на политическата сцена в завера с Маджо.

Ето какво разказва Костова за широко прокламираните протести на българите във Виена, за които си съчини и Канна Рачева от "Божко ТВ":

"Направиха събитие. Организаторът не го познавам. Нарекъл я "Долу с Мафията в България". Смях!

На второто събитие доста се постараха да няма смислови грешки. "Протест Виена 2". С един приятел отидохме да ги гледаме, за да съм сигурна точно как нахално ще излъжат. Бяха няма и сто човека. Шествие из центъра на Виена, знамена, плакати на немски и български... И на Щефансдом (катедралата), останаха 20 минути, позяпаха и си продължиха. Площад празен заради липсата на туристи, но те пяха "Българи - юнаци". Камери, чудеса...", разказва българката, живееща във Виена.

"Вечерта ги отразиха чак в новините на БНТ. Но междувременно и АРД, и ОРФ излъчиха абсолютно манипулативни репортажи от София. Без думичка за скандалните разкрития на Прокуратурата около Божков, без да споменат дори за него. Президентът е добрият, защото е с народа. Тогава им написах имейла на ОРФ. Нищо. Отбиха ме и до там. И оттогава се включвам отвреме на време в дискусии. Гнус се лее страшна. Заплахи, обиди... Отвратително", заключава Рени Костова.

И заявява подозрениета си за хулителите на България в този момент. Става дума за бившо ченге от Държавна сигурност, което се подписва като Димо Ангелов, но тя е сигурна, че това е псевдоним.

А статиите в "Der Standard", което Костова нарича "австрийското "Работническо дело", са подписани с австрийски имена. Твърденията в тях обаче нямат нищо общо с действителността и пропагандират, че "младите и образовани българи казват "не на корупцията"". Но и в тях няма нито дума няма против руските зависимости на Румен Радев, а Васил Божков сякаш изобщо не съществува. 

Вероятен автор на манипулативните хулителски статии срещу България е "журналиста" Александър Детев, който също е виден представител на кръга около Христо Иванов. Другият дежурен оплювател на родината си е Тодор Овчаров, син на позалязлата журналистка Жанина Драгостинова и режисьора Светослав Овчаров. На 2 юни 2017 Драгостинова се изцепила във Фейсбук с аналогията между Ботев и ислямските терористи. 

"Тука е пълно, ама бъка направо, от ДС-та. И са в съюз със сектантите на Лодкарчето Бойкикев. Сега са в един хор. И такива хора говорят от името на българите във Виена, внушават едва ли не, че цялата диаспора е с протестиращите. Пак, също като по времето на бай Тошо, някой пришива "целия народ" в един кюп. Тълпата им създава усещане за индулгенция на простотията сякаш", възмужава се Рени Костова.

Нейните сблъсъци с Христо Иванов и цялата им нагла компания започват още от 2016 г., когато той и партията му се опитват да обсебят жаждата на българите в чужбина гласът им по време на избори да бъде зачетен и решаващ. Костова е сред онези българи, които енергично събират заявления, за да осигурят повече секции. Доста от българите в Австрия обаче изпадат в пълен потрес, когато след литургията в една църква на Адвентисти от седмия ден агитаторите за гласуване на българите се появяват с баджове "Да, България". Те започнали да се оправдават, че нямат нищо общо с тая партия, защото това отблъсквало българите.

При посещението на тогавашния президент Росен Плевнелиев във Виена българите там, сред които и Рени Костова организират маломерен протест, за да заявят желанието си за електронно гласуване. Събрали се около 10-15 човека в двора на Хофбург.

"Нямаше крясъци, нито неприлично поведение. Просто стояхме и се получи лек шум, когато Плевнелиев се появи. Заради листовете А4 с искането за вето на закона за електронното гласуване, се снабдихме с глоба от около 200 евро. Необявеното ни присъствие беше на секундата санкционирано!!! Това по повод вакханалията по София и страната. Глобите за подобни идиотии като незаконната окупация на Орлов мост са до 7000 евро. Ама не за седмица, не и за ден. На секундата!", припомня си Костова събитията от 2016 г. и как се действа при такива случаи в Австрия.

За всеобщ потрес обаче именно по време на предизборната кампания във Виена се появили Христо Ианов и Мануела Малеева, чиято майка Юлия Берберян, известна като Заменката заради замяната на 15 апартамента срещу 21 декара в Борисовата градина, и днес навестява протестите в София, борейки се срещу корупцията. Вероятно точно това е и причината за отблъскването на много българи в чужбина от гласуването на парламентарните избори през 2017 г., когато партията на Христо Иванов заедно с ДСБ в коалицията Демократична България изпаднаха от парламента, тъй като събраха едва малко над 2%.

Рени Костова е обект на чудовищни нападки и оскърбления от страна на цялата клика около Христо Иванов, които я обиждат по най-просташки начин, блокират я и я порицават, особено след като стана част от подписалите Позицията, внесена в петък при омбудсмана Диана Ковачева от Благовест Върбаков, възмущаваща се от терора на шепа метежници върху 2 000 000 софиянци. 

Сега цяла България и българите в чужбина с погнуса наблюдават как Христо Иванов се възкресява на политическата сцена с ругатни, както и с очевидно добре заплатени манипулации и явни лъже в западните медии, както и в нашите от кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и оскандалената и опозорена Би Ти Ви, вече наричана единствено Божков ТВ, с които внушават, че народът е срещу ГЕРБ и обича и подкрепя превратаджията в президентството Румен Радев. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК