Вход
София
Времето в София 11 o C

Българо-американската полицейска асоциация с разбиваща критика: "Свободна Европа", загубихте уважението ни!

Българо-американската полицейска асоциация с разбиваща критика: "Свободна Европа", загубихте уважението ни!

на 18.10.2020
179410
0
Българо-американската полицейска асоциация с разбиваща критика: "Свободна Европа", загубихте уважението ни!
Автор: ПИК
18.10.2020
0
179410

"Свободна Европа", загубихте уважението ни!“, се казва в позиция на Българо-американската полицейска асоциация /Б.А.П.А./, разпространена от организацията.

Причината е редактирано интервю за бради, правила за татуировки и външен вид за служителите на реда в САЩ, в което споделеното от полицай Дейвид Беков за „Свободна Европа“ е използвано за „омаловажаване, обиждане и критика на нашите български братя и сестри, които носят синята униформа“, изтъкват от асоциацията. Членове на Б.А.П.А. са изненадани и от факта, че детектив Марио Вълков изпраща снимки на журналистка от "Свободна Европа" на 5 полицая от Б.А.П.А., които не са били включени в излъчването на репортажа, а от асоциацията твърдят, че това е умишлено.

Подготовката на репортажа на "Свободна Европа" започва на 12 септември, когато представител на българската редакция се свързва с Б.А.П.А. за интервю. Темата, която се предлага е „бради, пострижки, правила за татуировки и външен вид за служителите на реда в С.А.Щ.“Идеята е това интервю да бъде използвано като сравнение за същите правила за полицаите в България.

„Президентът на Б.А.П.А., Детектив Марио Вълков, в телефонен разговор каза на журналистката, че Б.А.П.А. по никакъв начин не иска да участва в интервю, което ще бъде използвано за омаловажаване, обиждане и критика на нашите български братя и сестри, които носят синята униформа. Детектив Вълков беше уверен, че интервюто няма да бъде използвано за тази цел“, изтъкват от Б.А.П.А. и се съгласяват полицай Дейвид Беков да даде продължително интервю по онлайн платформата Zoom. В него той разяснява, че служителите на реда в САЩ имат право да са с бради и татуировки с някои изключения. Един от примерите е, че полицаите от специализирани отряди не могат да имат бради, тъй като техните противогази няма да се уплътнят правилно с лицето им.

„На 29 септември 2020 година се излъчи силно редактирано интервю на офицер Давид Беков и за съжаление беше направено, за да „омаловажи, обижда и критикува“ нашите Български братя и сестри в синьо. Нещото, което бе обещано на Б.А.П.А. че няма да се прави. Дори музика, която беше подбрана на заден план, беше като от филм на ужасите“, възмутени са от полицейската асоциация. Организацията се обръща към медиите, за да ги запознае с истината, а тя е, че изпитва огромно уважение към българската полиция.

„Ние имаме Б.А.П.А. членове с бради и татуировки и те са феноменални полицаи. Вие може да видите тези полицаи ако влезете и разгледате снимките в нашата страница. Това, което „Свободна Европа“ направи с това интервю, и как заблудиха нас от Б.А.П.А. и най-вече собствените си последователи, е неуважително и позорно. Това не е журналистика!“, убедени са от организацията. Членовете й настояват, че Б.А.П.А. винаги ще подкрепя полицаите в България, а полицията често се използва като „изкупителна жертва“ за политически придобивки, което е „тъжната реалност дори в Америка“.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34786
архив

Попитали радио Ереван какво е журналистиката. - Ами съобщават, че лорд Джон е умрял за онези, които никога не са знаели, че лорд Джон въобще е живял.

x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x