Българо-македонската комисия заседава отново, обсъждат Средновековието

Политика

Българо-македонската комисия заседава отново, обсъждат Средновековието

4960
на 22.04.2021
Българо-македонската комисия заседава отново, обсъждат Средновековието
Автор:   ПИК

Смесената българо-македонска историческа комисия провежда онлайн заседание днес и утре.

препоръчано

Това е втората среща за тази година и 14, откакто комисията беше създадена след подписването на Договора за добросъседство и приятелство през август 2017 г. Очаква се през тази година да бъдат проведени общо 5 срещи. През по-голямата част от миналата година Комисията не работи заради изборите в РС Македония, които се проведоха още през лятото.

На днешното заседание историците от двете страни отново обсъждат въпроса за цар Самуил, който вече беше дискутиран в началото на работата на Комисията. Връщането към Средновековието е свидетелство за липсата на пробив по историческите въпроси.

Припомняме, че преди около две години българските и македонски учени бяха постигнали частичен консенсус за цар Самуил, който е създал една голяма българска държава и е продължител на българската царска династия.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 208
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това