Вход
София
Времето в София -13 o C

Българска медсестра от Великобритания: Баща ми също почина в болницата в Пловдив, където двама умряха на стълбите

Българска медсестра от Великобритания: Баща ми също почина в болницата в Пловдив, където двама умряха на стълбите

на 20.11.2020
18149
0
Българска медсестра от Великобритания: Баща ми също почина в болницата в Пловдив, където двама умряха на стълбите
Автор: ПИК
20.11.2020
0
18149

Още един пациент е починал в COVID-отделението на пловдивската болница. Бащата на българската медсестра Диана Финч, която живее във Великобритания, е умрял след обиколки по болници. Сатурацията му е била под 60%, а нормална е между 90 и 100, обяснява жената пред бТВ. Мъжът бил с ХОББ и белодробна недостатъчност, дишането му било затруднено. Той е бил преместван от няколко места, докато накрая умира. Финч смята, че баща й е получил помощ, но е бил нецелесъобразно преместен от лечебното заведение, където се лекува.

Възрастният мъж е починал на 18 ноември. След като е чула историята за починалите пациенти в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, тя решава да разкаже и трагедията на своето семейство.

"И двамата ми родители се почувстваха зле със симптоми с настинка и грип. Започват с нормални медикаменти, без антибиотици. Свързват се с медикаменти, но джипито отказва да ги види, защото те нямат тест за COVID. Във Великобритания тези тестове се правят веднага, щом пациентът отиде в болнично заведение. Те се влошават. Бърза помощ също ги разпитват. Обяснява, че баща им е с белодробно страдание. Спешна помощ казва, че не е за тях. Положението му се влошава. Майка ми решава да тръгне с такси и тръгва до близката частна болница в Пловдив. В частната болница много бързо е прегледан. Само сатурацията му е видяна, която е била 60 при нормално 90. Но понеже нямат тест, не могат да ги приемат. Изпращат ги в Хирургиите, от там в Инфекциозно. След дълго чакане в коридорите, бива приет", споделя медсестрата.

Звънях продължително, опитвах се да се свържа с лекари, но ми затваряха телефона. Успях да се чуя с баща ми - каза ми, че е звънял на лекари и сестри от болничната си стая и че не му обръщат внимание. Разбрах, че има пневмония. Той беше преместен в "Св. Георги" и никой не ни обясни защо го местят, нито някой се е опитал да се свърже с майка ми или с брат ми. Свързах се с познато медицинско лице, попитах има ли рентгенова снимка, но той ми казаха, че няма рентген, обаче се чува на слушалка бронхопневмония, посочи жената.

По-късноблизките започват да питат защо са преместени няколко души в болницата и им казват, че трябвало да се освободят места за по-тежко болни. Но при постъпването в болницата, където бащата е преместен - "Св. Георги", е записано, че той е приет в тежко състояние.

Медицинската сестра разказа каква е ситуацията на Острова - При нас не се връща и не се изпраща пациент да си прави тестове на друго място. Тези тестове са безплатни и никъде не се заплащат, обясни тя. Имаме специални екипи, които са снабдени с протекционни костюми и взимат тестове, взимат пациента и го откарват в инфекциозни заведения, коментира тя.

Ден преди да почине мъжът казал по телефона на дъщеря си, че не може да диша, че му е сложен катетър. 

На финала станало ясно и че липсват вещи на починалия пациент - 100 лева от портфейла и банковата му карта, изумена е дъщеря му.

Искам да попитам тези лекари, които оставят хората да умират по стълбищата, биха ли направили това за техните родители. Болно ми е, че не можах да си взема сбогом с баща ми и не мога дори да дойда да го погреба, коментира още жената.

"Поразена съм. Наистина се надявах, че медицинската етика в България ще се промени. Че хората ще бъдат просто по-добри. Аз се грижа за пациенти, спасявам пациенти и ми е страшно мъчно, че не спасих баща си. Огорчението ми просто ще остане завинаги", завършва разказа си Диана.

Не искам да съдя никого, смятам, че България има много доблри лекари, но цялата система трябва да се промени и да се гледа по друг начин на човешкото здраве. допълни тя.

Тук, във Великобритания, всичко е много стриктно и всички изпълняват правилата, отсече тя.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21131
архив

Едно габровче загубило един лев. Започнало да плаче. Срещнал го друг габровец и запитал: - Защо плачеш, детенце? - Загубих един лев. Габровецът съжалил детето и му дал един лев. Габровчето пак заплакало. - Какво има сега? - запитал учуден габровецът. - Ако не бях загубил единия лев сега щях да имам два.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x