Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна (СНИМКИ)

Други спортове

Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна (СНИМКИ)

6588
на 10.07.2021
Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Националният отбор на България по плажен хандбал за девойки спечели втората групова фаза за разпределяне на местата от 9-о до 15-о на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

След успеха над Румъния, момичетата на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения с 2:0 (17:15, 15:12).

„Словения е подготвен отбор. Успяхме да ги разгадаем и се радвам, че момичетата съумяха да им противодействат“, каза треньорът на девойките Тефик Парафитов.

Юношите ни пък надвиха Холандия с 2:0 (24:20, 30:29), след което обаче отстъпиха от Гърция след дузпи в изключително оспорвана среща и съдийски подаръци за противника. Нашите взеха първата част с 15:14, но отстъпиха във втората с 15:17.

„Треньорът на гърците непрекъснато провокираше съдиите. През целия мач гръцките състезатели правеха по 4 крачки и отбелязваха голове, което не е нормално и не е редно. Но факт е, че загубихме“, заяви наставникът на юношите Самет Муртазали.

Той коментира и победата ни над Нидерландия.

„Играхме с хъс и желание – каза той. - Разузнахме внимателно как играят противниците, момчетата изпълниха указанията и резултатът дойде“.

След загубата от Гърция, юношите продължават борбата за местата от 13-о до 15-о.

Днес рожден ден празнува дамата в българския организационен комитет на EHF Beach handball EURO 2021 Кристияна Блажева. Тя беше изненадана от българския офис на първенството с букет по повод празника, връчен ѝ от президента на БФ Хандбал Росен Добрев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК