Вход
София
Времето в София 8 o C

Българските евродепутати ще работят дистанционно поне до Нова година

Българските евродепутати ще работят дистанционно поне до Нова година

на 26.10.2020
6438
0
Българските евродепутати ще работят дистанционно поне до Нова година
Автор: ПИК
26.10.2020
0
6438

Евродепутатите ни ще работят дистанционно поне до Нова година. Това обясни Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ, цитиран от Монитор. Преди няколко дни от европарламента са заявили, че вече не е препоръчително избраниците ни да присъстват дори на пленарни заседания, за което нямаха възможност досега. Вече ще имат право да се изказват само от представителствата на ЕП в съответната държава-членка, където ще има оборудвани офиси.

Евродепутати със страхотна новина - България ще получи всяко евро, сложено на масата от ЕС

Евродепутати със страхотна новина - България ще получи всяко евро, сложено на масата от ЕС

България ще получи една от най-големите суми спрямо БВП....

на 28.05.2020

Има препоръка асистентите също да не работят присъствено в сградата на европарламента. Те също ще са с изнесени офиси, евентуално ще има само по един сътрудник на място и то само в извънредни ситуации. Отделните комисии пък ще продължават да заседават, но също предимно онлайн.

„В момента съм в България, но комисиите продължават работа. Дори днес (бел.ред.вчера) ще имам заседание, но то ще е онлайн. Тази практика е от март. Който иска, може да присъства на място, но не е много удачно. Новото е, че ще заседаваме дистанционно и при пленарните заседания. В Страсбург пък изобщо няма се провеждат заседания, защото градът е обявен за червена зона“, коментира евродепутатът.

Той изтъкна, че работата в европарламента вече е ограничена изцяло. В коридорите дори са поставени разделители, за да се избегне движение на служителите само в едната посока. За целта на много места дори били поставени саксии с цветя.

„Засега е планирано мерките да важат до Нова година, но аз предполагам, че това ще продължи до пролетта“, коментира още Емил Радев.

От вчера Брюксел въведе драконовски мерки заради COVID-19. Причината е тревожната тенденция за рязък скок на заразените. Заради това се удължава вечерният час- от 22.00 до 06.00 часа, като досега беше от полунощ до 05.00 часа. Носенето на маски на открито е задължително. Забранено е организирането на спортни състезания, както и на училищни екскурзии. Затворени са всички заведения, само тези, които разнасят храна, приключват работа в 22.00 часа. Всички магазини затварят в 20.00 часа, като е разрешено да пазарува по един човек от домакинство.

 “Мерките в Брюксел се затягат. Още преди три седмици бяха затворени кафенета и барове. Въведе се и вечерен час в област Валония. Маските навън за задължителни. Тепърва ще видим дали ще има ефект всичко това, но едва ли ще са само до края на годината“, каза още евродепутатът.

 

Сподели:
свързани новини
ТОП 3: Новаков, Ковачев и Радев от ГЕРБ са тримата най-влиятелни български евродепутати ТОП 3: Новаков, Ковачев и Радев от ГЕРБ са тримата най-влиятелни български евродепутати
Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ...
на 14.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17022
архив

Пиян обикаля около цилиндрична колона за обяви на улицата и крещи:
- Помощ! Помощ!
Приближил се полицай и попитал:
- Какво има?
- Зазидаха ме! - отвърнал пияният.

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x