BG EN

Българските пържоли - испански

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Българските пържоли - испански

11675
на 28.06.2018
Българските пържоли - испански
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Свинското месо, което се произвежда в България, е около 70 000 тона, а нуждите на пазара са за около 240 000 т. Това означава, че близо три от четири пържоли идват от Испания, Франция или Португалия.

Телешкото пък стига до трапезата ни от Полша, Италия, Румъния и Холандия, като само 20 процента е българското. Само пилешкото е българско, тъй като производството е достатъчно за вътрешното потребление.

Прогнозите са, че вносът през следващите 5 години ще е над 115 хил. тона.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Прочетете топ хороскопа на Алена за 13 декември - Овните се радват на успехи, Девите да бъдат предпазливи САМО В ПИК: Прочетете топ хороскопа на Алена за 13 декември - Овните се радват на успехи, Девите да бъдат предпазливи
ПИК TV x
Времето полудя! Проф. Георги Рачев с ЛОША ПРОГНОЗА пред ПИК TV - ще видим сняг за Коледа през крив макарон (ВИДЕО) Времето полудя! Проф. Георги Рачев с ЛОША ПРОГНОЗА пред ПИК TV - ще видим сняг за Коледа през крив макарон (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК