"Български възход" с иновативен подход за решаване на икономическите проблеми у нас. Ген. Стефан Янев: И тази година няма да сме готови за Еврозоанта, парите на България не се управляват правилно

Епицентър

"Български възход" с иновативен подход за решаване на икономическите проблеми у нас. Ген. Стефан Янев: И тази година няма да сме готови за Еврозоанта, парите на България не се управляват правилно

32451
преди 4 часа
Български възход с иновативен подход за решаване на икономическите проблеми у нас. Ген. Стефан Янев: И тази година няма да сме готови за Еврозоанта, парите на България не се управляват правилно
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на "Български възход" Стефан Янев коментира някои от актуалните и наболели проблеми за държавата преди предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

препоръчано

За тях бившият служебен премиер очаква още по-ниска избирателна активност, в сравнение с предходния вот, заради естественото отдръпване, умората и апатията у хората от "невъзможността на политическата класа да решава проблемите им".

"За нас, в чисто партиен план, това е възможност да разкажем нашата история, нашите идеи и визията, които имаме по по-добър начин. Както и да се фокусираме върху това, че ние сме партия, която има достатъчно опит и експерти, които да подготвят смислена програма, която наистина е насочена към хората - най-важният капитал на България", заяви ген. Янев в сутрешния блок на бТВ.

"Български възход" влезе в 48-ия парламент, но след това не успя да прескочи бариерата. "Направихме си критичен анализ. Една партия не се създава лесно - идват хора с едни очаквания, тръгват си дали разочаровани или несвършили задачите, няма значение. Въпросът е, че устойчивото събиране на ядро от хора, които мислят по един начин, не е лесна работа", посочи Стефан Янев.

Той призна, че "Български възход" е в сътрудничество с неправителствени организации за разрешаване на икономически проблеми на България. 

"Сътрудничество, което ще води реализирането на икономически проекти в български общини, на наша територия, включително и големи инфраструктурни проекти. Още април месец поставихме въпроса, че е възможно построяването на канал Варна - Дунав. Този канал е една стара мечта, стари проекти - в момента има условие да бъде направен. Мога да кажа, че е осигурено финансиране, не мога да кажа, че е от държавата", загадъчно заяви Стефан Янев. 

Той бе питан и какво смята за казуса с минималната работна заплата. "Това е интересен казус. Нека ви кажа и нещо друго - сакралният бюджет с 3% дефицит, който се гони, се постига, като в края на годината не се изпълняват капиталовите разходите. В началото на годината те се залагат, а накрая се прави изкуствено този дефицит. Що се касае до минималната заплата... Тя трябва да се търси във всеки един от секторите - всеки да каже според неговото развитие и растеж, дали може или не може. Иначе се получават изкривявания в икономическото пространство, затова не чуваме диалог между работодателите и синдикатите", смята председателят на "Български възход".

Стефан Янев смята, че България все още не е далеч от Еврозоната. "Хубаво е тя да ни е цел, но не сме готови и няма да бъдем готови и тази година. Покриваме инфацията, като няма да харчим капиталовите разходи. На прага сме да влезем в дългова спирала. Парите на българите не се управляват правилно", натърти Янев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и Спаси София провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и "Спаси София" провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК