Вход
София
Времето в София 23 o C

БЪЛГАРСКИ ОСОБЕНОСТИ: Четворкаджиите бият отличниците по доходи

БЪЛГАРСКИ ОСОБЕНОСТИ: Четворкаджиите бият отличниците по доходи

на 07.12.2019
17339
5
БЪЛГАРСКИ ОСОБЕНОСТИ: Четворкаджиите бият отличниците по доходи
Автор: ПИК
07.12.2019
5
17339

Студентите, влезли в университета с ниски дипломи за средно образование, се реализират по-добре на пазара на труда. Нещо повече - те получават по-високи заплати от колегите си, които са били отличници в гимназията, става ясно от Рейтинговата система на висшите училища за 2019 г.

Пловдив се оказа шампион по двойкаджии, 2069 ученици повтарят

Пловдив се оказа шампион по двойкаджии, 2069 ученици повтарят

2069 ученици в Пловдивско влизат в класните стаи днес, за...

на 15.09.2015

Обучаващите се в направление "Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“, които работят като специалисти по природни и технически науки или водачи на моторни превозни средства, влизат в университет със среден успех от дипломите си добър 4,40, но след като завършат имат среден облагаем доход 2339 лв..

В същото време преди удръжките възнагражденията на завършилите "Стоматология“, които са напуснали училище с отличен 5,51, са едва 920 лв. Така излиза, че четворкаджиите в гимназията си докарват по-високи доходи от отличните ученици.

Студентите от направление "Ветеринарна медицина“ също са залягали над учебниците в гимназията, но след това не получават големи възнаграждения. Средният им успех в дипломите от училище е много добър 5,27, а в същото време те са в дъното на класацията по облагаем доход с 880 лв. Ниска заплата преди удръжките вземат и завършилите направление "Музикално и танцово изкуство“ - малко над 900 лв. Те също са били приети в университет с висок успех в дипломата за средно образование – средно много добър 5,02.

Техните колеги от направление "Металургия“ обаче имат много по-високи възнаграждения преди удръжките, въпреки че не са показали забележителен успех в школото. Дипломиралите се металурзи вземат средно по 1940 лв. на месец, макар да са с училищен успех добър 4,38.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 12213
архив

- Заради тебе любима, направил бих всичко - през буря и ураган! Морето ще преплувам! Планината ще пребродя! С две думи - чакай ме! Идвам утре, ако не вали, разбира се.

няма нови новини
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
сега
3057
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Проститутката Станислава Тодоровски от БСП (к) се стяга за парламента (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Чудодейните свойства на смокините
x