Български роми въртят мръсен бизнес във Франция! Отвличат кучета, после искат откуп

ЧАС ПИК

Български роми въртят мръсен бизнес във Франция! Отвличат кучета, после искат откуп

9863
на 17.06.2016
Български роми въртят мръсен бизнес във Франция! Отвличат кучета, после искат откуп
Автор:   ПИК

Канадски писател сигнализира в Туитър, пази си любимците Лео и Оскар от мародерите

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Жителите на Париж вече не си връзват кучетата на тротоара, тъй като български банди обикалят улиците с ванове и крадат домашните любимци.

препоръчано

За това сигнализира в Туитър канадският писател Матю Фрейзър, който от години живее във френската столица и е професор в тамошния Американски университет. Той отглежда две кученца - Лео и Оскар, и много внимава те да не станат жертва на серийните похитители.

Катун

"Помолен да приведе доказателства за твърденията си, проф. Фрейзър изпрати връзка към публикация към в."Метро". В статията се изтъква, че собствениците на кучета в околностите на северния град Лил са пропищели от похитителите, обитаващи лагера на български роми в селището Лоос. Когато 10-месечното куче вълча порода на Жустен, жител на село Вилем, изчезнало заедно с веригата си, той сигнализирал в полицията. Ченгетата обаче не направили нищо.

Пазарлък

Жустен разлепил листовки със снимката на откраднатия Харпър. След няколко дни съселянин му се обадил, за да каже, че е видял подобно куче в катуна в Лоос. Роднина на Жустен отишъл там уж да си купи домашен любимец. Предложили му за продажба Харпър първо срещу 400 евро, после намалили на 200 и накрая склонили да го разменят срещу една овца, пише "Телеграф". Когато обаче роднината казал, че кучето има татуировка и е крадено, ромите отвърнали, че не знаят нищо за това, тъй като са го намерили на улицата. След като селяните демонстрирали мускули, Жустен успял да си прибере любимеца.

Награда

От "Метро" решили да направят проверка на място и открили в катуна няколко кучета от различни породи. Ромите ги насочили към един техен човек, който продавал домашни любимци. При него имало няколкомесечно хъски, но той казал на журналистите, че то не е за продан: "Това е наше куче, но то има микрочип и е от България". Друг обитател на катуна показал снимка на изчезнал Джак Ръсел и поискал да получи награда от 500 евро. Кучето обаче не било при него, а и журналистите не могли да се разберат с него, тъй като не говорел френски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК