Български студенти горят с пари за бригадите в САЩ

Животът днес

Български студенти горят с пари за бригадите в САЩ

14364
на 12.07.2020
Български студенти горят с пари за бригадите в САЩ
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Прокобата на ген. Венцислав Мутафчийски по повод на студентските бригади в СЩА,  че "хиляди младежи не се канят да заминават никъде се сбъдна. По-големият проблем обаче е, че след като младежите бяха изтеглили пари и платили на организатора от американска страна, в крайна сметка не могат да получат пълната сума обратно, алармират ужилени.

препоръчано

Спирането на бригадите е резултат от последното решение на администрацията във Вашингтон да замрази издаването на определени видове неимигрантски работни визи до края на годината. Замразяването касае няколко вида визи, сред които и J-1 за обмен на студенти по програмата "Work and travel".

Повече от ясно е, че дори студентът да има сключен договор за работа, ако няма виза, то няма как да получи такава и съответно да замине. По тази програма трябваше да заминат около 6000 млади хора. Съвсем малко от тях са успели да получат визи за този период, но по-големият проблем е свързан с връщането на вече похарчените средства. Някои от организациите, които съдействат за студентските бригади, са ги върнали в пълен размер, но други настояват, че студентът трябва да си е направил застраховка.

Всъщност условията за евентуално възстановяване на сумите зависят от американската спонсорираща организация. Не е ясно и дали решението ще е общо, или всяка спонсорираща организация (2-3 са по-големите работещи с България спонсори) ще решава при какви условия ще разтрогне договорите с нашите студенти. "Фирмите са в готовност да връщат пари, но ще има и частни случаи", коментираха посредници за бригадите.

Между 700 и 1100-1200 долара струва програмата, отделно от това са самолетните билети, които авиокомпаниите най-вероятно ще върнат на по-късен етап.

Много студенти се оплакаха от големи неустойки, след като са поискали да се откажат от бригада заради коронавируса. Фирмите обаче признават, че в договорите липсва елемент на форсмажорна ситуация.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ОБНОВЕНА) Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК