ВАЖНА ТЕМА! Социалният министър Бисер Петков каза къде е заровен проблемът с болничните

Животът днес

ВАЖНА ТЕМА! Социалният министър Бисер Петков каза къде е заровен проблемът с болничните

20014
на 27.11.2019
ВАЖНА ТЕМА! Социалният министър Бисер Петков каза къде е заровен проблемът с болничните
Автор:   ПИК

Темата за болничните в последните години се поставя обикновено, когато се разглежда бюджетът за общественото осигуряване. С това право, което е осигурително право, се злоупотребява от част от осигурените лица. Това заключи по БНТ социалният министър Бисер Петков по изключително важния въпрос с плащането първия ден от болничните.

препоръчано

"Този дебат ескалира тази година. Би трябвало да се постигне съгласие между работодатели, държава и синдикати", изрази своите надежди Бисер Петков.

Според него, проблемът е заложен през 2010 г., когато като мярка срещу тогавашната икономическа криза, е било прието сегашното плащане на болничните и максималният брой болнични дни, които могат да бъдат дадени от личния лекар, скочил от 7 на 14. 

"В интерес на болните хора, които се нуждаят от тази парична подкрепа, това предложение не е направено, то беше само обсъждано. Имаме много налични предложения и очакваме още конкретни експертни предложения", изтъкна още министърът.

По въпроса с втората пенсия Бисер Петков заяви, че при натрупванията по индивидуалните партиди на лицата, които сега ще се пенсионират, невинаги ще може да компенсират намалените пенсии от държавата. 

"Пенсионната система е свързана със ситуацията на пазара на труда. Пенсиите са отложен и заместващ доход", направи уточнение Петков.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 315
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това