ВАЖНО: Ето ги най-рисковите места за заразяване с COVID-19

СВЕТЪТ ДНЕС

ВАЖНО: Ето ги най-рисковите места за заразяване с COVID-19

43895
на 08.07.2020
ВАЖНО: Ето ги най-рисковите места за заразяване с COVID-19
Автор:   ПИК

Учените определиха местата, които са най-високорискови за заразяване с коронавируса. Според вестник "Известия" експертите единодушно са определили помещенията с лоша вентилация като най-опасни. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Вирусолозите са на мнение, че важна е не толкова големината на помещението, колкото начина, по който работи вентилацията в него.

„Ако въздухът циркулира лошо, всяко затворено пространство ще представлява опасност", обясни пред вестника Павел Волчков, ръководител на лаборатория по геномно инженерство.

На второ място в класацията са помещенията, в които хората общуват отблизо за дълъг период от време. По-специално, тези места включват обществения транспорт, магазините и аптеките, посещавани от по-голям брой клиенти.

Третата позиция в списъка на най-опасните места заемат баровете, дискотеките и нощните клубове. Експертите предупредиха да бъдем с повишено внимание, когато посещаваме места, където се извършва интензивна физическа дейност като фитнес клубове и танцови зали.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК