ВАЖНО: Ето как трябва да се носят маските за лице срещу коронавируса

Животът днес

ВАЖНО: Ето как трябва да се носят маските за лице срещу коронавируса

82965
на 25.02.2020
ВАЖНО: Ето как трябва да се носят маските за лице срещу коронавируса
Автор:   ПИК

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, заяви, че коронавирусът ни плаши толкова много, защото не знаем подробности. Иначе, сподели той, страната ни е готова за COVID-19.

препоръчано

Пулмологът обясни, че коронавирусът дори е по-малко смъртоносен от грипния вирус за момента. Д-р Симидчиев заяви, че маски в аптечната мрежа наистина вече няма.

„Преди да сложим една маска трябва да изчистим ръцете си. След което маската трябва да се сложи с по светлата страна към лицето, а твърдата да е към носа. Не трябва да пипаме маската отпред – нито когато я слагаме, нито когато я махаме. Веднъж ползвана една маска, е заразена и не може да се носи повторно“, каза той.

Ръцете са ни най – големия враг, нищо, че ни помагат много, обясни той пред "България он еър". „Няма смисъл здравите хора да ходят с маски. Те трябва да се използват от кашлящи, болни, хора“, каза пулмологът.

Една маска може да се носи не по – дълго от 6 - 8 часа. В моментът, в който усетим, че маската става влажна, трябва да я сменим веднага, обясни д-р Симидчиев. „Няма други средства, с които можем да заменим маските. Не може да използваме марля или шал“, каза още той.

„Колкото сме по-здрави, толкова по-трудно ще ни повлияе един вирус и затова са изключително важни балансираното хранене и чистият въздух“, заяви още д-р Александър Симидчиев.

Сподели:
Бомба x
Вижте някои странни изследвания за секса Вижте някои странни изследвания за секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - мълчанието на агнетата (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - "мълчанието на агнетата" (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това