Вход
София
Времето в София 5 o C

ВАЖНО: Инж. Спасов, директор на "Топлофикация Перник" АД: Режимът на водата няма да се отрази на топлоподаването! Ще използваме алтернативен водоизточник в река Струма

ВАЖНО: Инж. Спасов, директор на "Топлофикация Перник" АД: Режимът на водата няма да се отрази на топлоподаването! Ще използваме алтернативен водоизточник в река Струма

на 18.11.2019
14255
5
ВАЖНО: Инж. Спасов, директор на "Топлофикация Перник" АД: Режимът на водата няма да се отрази на топлоподаването! Ще използваме алтернативен водоизточник в река Струма
Автор: ПИК
18.11.2019
5
14255

Добра новина за измъчените от водната криза перничани съобщи шефът на "Топлофикация" Перник инж. Любомир Спасов. Той обяви, че от дружеството ще се погрижат хората в града да не останат и без парно в дългите месеци, в които няма да имат вода.  

- Инж. Спасов, ще се отрази ли водният режим в Перник на топлоподаването?

- Не! За да не се отрази режимът на водата на топлоподаването, ще използваме изграден алтернативен водоизточник в река Струма. Единственият проблем, който ще остане неразрешен, е битовото водоснабдяване към Топлофикацията.

- Какво количество черпи ТЕЦ-а от язовир "Студена"?

- Обичайно по 12-13 л/сек.

- Значи абонатите Ви могат да са спокойни за протичането на отоплителния сезон?

- Да! Освен това искам да напомня, че ние сме направили редица подобрения с цел ТЕЦ-ът да работи нормално. След направен обстоен анализ, сме изготвили план, който стриктно спазваме. Той е свързан с належащи ремонти по съоръженията ни и по топлопреносната мрежа. През летните месеци успяхме да направим всички планувани ремонти. Тук влизат подмяната на тръби, арматура и изградиждане на нови трасета. Направихме основен ремонт на турбината. Отделно в този план влизат инвестициите за модернизиране на топлопреносната мрежа"

- Казахте инвестиции, споделете ни какво планирате?

- Ще Ви разкажа за най-важната за нас и за града ни. Става въпрос за новото ни инвестиционно намерение да използваме като допълнително гориво биомаса. Според разчетите първоначалният етап на тази инвестиция ще струва около 2 милиона лева. Всичко, което правим е с цел да се осигури на перничани по-чист въздух.

- В какво точно ще инвестирате?

- Ще закупим шредиращи машини, чрез които биомасата да се смила на достатъчно дребна фракция, за да е подходяща за използване в нашите котли. Планираме да инвестираме в частично преустройство на два от нашите парогенератори, заради съвместното изгаряне на биомаса и въглища.

- Какви са дългосрочните Ви планове?

- Устойчиво развитие на предприятието, в което влиза модернизацията и подобряването на техническото и финансово състояние на ТЕЦ-а. Стремеж към предлагане най-добрата услуга на перничани.

Сподели:
Напиши коментар »
(5)
1
ТЕЦ-добре, а Стомана кога ще даде отчет колко вода открадна?
2
ТЕЦ-добре, а Стомана кога ще даде отчет колко вода открадна?
3
Как няма да се отрази. ТЕЦА лъже. Защо не кажат ,че няма топла вода от 3 дни. Че спират помпите в абонатните за да не изгорят при спирането на водата от ВИК. Трети ден ива топла вода само - 2 пъти на ден по 45 минути. Снощи от 18.00 до 18.45 а сутринта само от 05.00 до 05.45. Не ги е срам. Разбойници и мошеници. Излъгаха хората да подпишат договорили за11 месеца а сега откъде топла вода. Ще си слагаме бойлери. Платихме си за услугата топла вода и парно напред 11 месеца а сега - няма топла вода а за парното и за него ли ще бъде така. Изобщо в кои часове ще има парно се питаме.
4
Днес ВИК в Машина се спря водата. НО ЦЯЛ ДЕН НЯМА ТОПЛА ВОДА . От Топлофикация не отговарят на въпросите защо няма топла вода. Казват че трябва да има....но от 6.00 до сега вече 18.00 няма. Тече студена от кравата топлата. Явно бойлери трябва да слагаме. А договорите с парите ще си ни ги вземат. Мошеници. Изнудвачи
5
Топлофикация трябваше или още навремето като внедряваха новите абонатни ,да монтират на входа на студената вода по един пресостат,най просто казано една урудка която следи налягането на водата и при спирането й спира помпата. Струва 2блв.плюс фитинги най много 30,а помпата за рециркулация е 100лв.!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 27254
архив

В лудницата. Лудите се канят да бягат от там. Решили са, ако оградата е висока ще прехвърлят въже, а ако е ниска, ще я прескочат. Пратили един луд да види каква е оградата. Той се върнал и казал: - Хора, има проблем - няма ограда, връщаме се.

няма нови новини
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
сега
2448
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Мария Игнатова живна след раздялата с Рачков - дори и собствената й майка не я позна след промяната...
x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Телците да избягват разговори с непознати хора, Близнаците да очакват разочарования
x