ВАЖНО: Още една спънка за мераклите да събират тен по плажовете в Гърция

Балкани

ВАЖНО: Още една спънка за мераклите да събират тен по плажовете в Гърция

48844
на 28.07.2020
ВАЖНО: Още една спънка за мераклите да събират тен по плажовете в Гърция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С още една бариера по пътя към заветните гръцки плажове ще трябва да се справят родните туристи, които летят със самолет до южната ни съседка. Властите в Атина въвеждат от днес  задължителен отрицателен тест за COVID-19 и за пристигащите по въздуха. Досега това се изискваше само за влизащите с кола. PCR пробите трябва да са направени до 72 часа преди кацането в Гърция.

Освен за българите, новото изискване важи и за пристигащите със самолети граждани на Румъния. Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника, напомниха от Външно министерство.

Новата мярката не се отнася за гръцките граждани, гражданите с постоянно пребиваване в Гърция и пътуващите по съществени професионални причини.

От министерството на външните работи на Гърция съобщават също, че днес и в сряда (29 юли) пътниците, които не са имали време да бъдат тествани преди пътуването си, ще бъдат тествани от компетентните власти при пристигането си в Гърция.

 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК