ВАЖНО: Сеизмолог разкри има ли опасност за България след мощния трус в Гърция

Акценти

ВАЖНО: Сеизмолог разкри има ли опасност за България след мощния трус в Гърция

20753
на 04.03.2021
ВАЖНО: Сеизмолог разкри има ли опасност за България след мощния трус в Гърция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 100 вторични труса са регистрирани в Гърция след силното земетресение от 6,2 по Рихтер, което вчера разлюля южната ни съседка. Това съобщи пред Би Ти Ви сеизмологът Петя Трифонова от БАН. По думите й са регистрирани 4 труса, които са с магнитуд от над 5 по Рихтер.

препоръчано

"Нормално е сеизмичната дейност да продължи седмици наред, но се надяваме тази активност да е по-ниска от основното земетресение, което е с магнитуд от 6,2 по Рихтер", уточни тя.

Сеизмологът разкри, че земетресението у нас е усетено в Бургас, София, Благоевград, Кърджали, Пловдив и други градове. Усетено е като леко люлеене.

България е усетен само първият трус. Няма опасения за земетресения в България, тъй като трусът е на голямо разстояние от България - на 350 км", заввърши Петя Трифонова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК