ВАЖНО: Спират тежкотоварните камиони през "Петрохан“ от днес

Региони

ВАЖНО: Спират тежкотоварните камиони през "Петрохан“ от днес

11514
на 02.11.2020
ВАЖНО: Спират тежкотоварните камиони през Петрохан“ от днес
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От днес, 2 ноември, се спира движението на камионите над 10 тона през прохода "Петрохан" - път II-81 Монтана – Костинброд, информират от АПИ.

препоръчано

Досега участъкът се ползваше като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

Така от днес тежкотоварните превозни средства ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра – Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят максимално мобилизирано, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро, информират от пътната агенция.

Дотогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК