Ваксинирането в Ямболско ще става с мобилни екипи и имунизационни пунктове

Здраве

Ваксинирането в Ямболско ще става с мобилни екипи и имунизационни пунктове

4107
на 19.05.2021
Ваксинирането в Ямболско ще става с мобилни екипи и имунизационни пунктове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Логистичните центрове в петте общини на Ямболска област ще започнат работа в Регионалната здравна инспекция и филиали на Спешна помощ. Мобилен екип ще ваксинира възрастни и болни хора в малките населени места.

препоръчано

Логистичният център в Ямбол ще е в РЗИ и ще обслужва и част от населените места в общините Тунджа и Стралджа. Във филиалите на Спешна помощ в Тенево и Болярово също ще бъде създадена организация за раздаване на ваксини на личните лекари.

В община Елхово това ще става в действащия в момента имунизационен кабинет, уточни директорът на РЗИ-Ямбол д-р Лиляна Генчева. 

"След като получим заявката до четвъртък от предходната седмица, съответно наша грижа ще бъде, най-късно до обяд в понеделник да осигурим необходимата ваксина в логистичните пунктове откъдето те ще я получат", каза тя пред БНР.

Мобилен екип от РЗИ ще ваксинира възрастни и болни хора в отдалечении труднодостъпни населени места. 

До 25 май общопрактикуващите лекари трябва да ни дадат списъци на трудноподвижни лица. 

В момента в Ямбол са налични и четирите вида ваксини. по график се поставят вторите дози от препаратите на "АстраЗенека" и "Пфайзер".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК