Ваксинират бездомници в Румъния с приоритет

Балкани

Ваксинират бездомници в Румъния с приоритет

2130
на 21.02.2021
Ваксинират бездомници в Румъния с приоритет
Автор:   ПИК

Вумъния класифицира бездомниците в страната като приоритетна група за ваксиниране. Сред тях са имунизирани около 300 души, съобщиха здравните власти.

препоръчано

"Тези хора са сред най-изложени на риск от инфекция. За повечето от тях е трудно да следват мерките за контрол на инфекцията," заяви здравният министър Андрей Бачиу пред Франс прес.

Букурещ реши да премести бездомните нагоре по приоритетната скала, следвайки стъпките на Дания, след натиск от благотворителни групи. Сега хората, които спят по улиците, са наравно с хората над 65 години, хронично болните хора и учителите и малко под здравните работници.

Мобилните екипи за ваксинация са посетили приюти в няколко града, включително столицата през последните няколко дни, предава "Марица".

Над 1300 души са регистрирани като бездомни в Румъния, като реалният брой е няколко пъти по-голям. До момента 282 от тях са получили първа доза ваксина, а 246 вече имат и двете.

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 145
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това