Вход
София
Времето в София 10 o C

Валентин Касабов пред ПИК: Ще стане страшно за България, ако на власт дойде коалицията БСП-ДПС! Радев си представя служебно правителство, прибиращо и опоскващо всичко

Валентин Касабов пред ПИК: Ще стане страшно за България, ако на власт дойде коалицията БСП-ДПС! Радев си представя служебно правителство, прибиращо и опоскващо всичко

на 22.09.2020
103312
0
Валентин Касабов пред ПИК: Ще стане страшно за България, ако на власт дойде коалицията БСП-ДПС! Радев си представя служебно правителство, прибиращо и опоскващо всичко

На политическата сцена в България продължава да е горещо. На фона на метежите вече се обособяват и евентуални бъдещи коалиции между различните партии - в парламента се втвърди отново вечната спойка между БСП и ДПС, а пък за следващо управление Корнелия Нинова готви безпринципен съюз и с ДеБъ на Христо Иванов-Маджото и чалга формацията на Слави Тифонов. 

Преди заявената за днес поредна улична акция на метежниците, разговаряхме със зам-председателя на НФСБ Валентин Касабов и за събитията през последните дни, включително и за случилото се в парламента след нахлуването на майките на Мая Манолова.

Той определи пред ПИК протестите като пародия и политически паразитизъм. 

 -  Г-н Касабов, предстои поредна серия т.нар. въстание на Отровното трио. Какви са очакванията ви, след като при първото имаше кървави сцени, а второто бе доста слабо посетено?

-  Според мен те са принизили тяхната функция, роля и сила. Не би трябвало да се каже „Велико народно въстание“, а „ Велика галактическа революция“. На площада в София най-вероятно ще има десант от всички звездни системи и под химните на различни нации ще превземат Парламента, Президентството и вече не знам още какво.

През това време ще се вдигне флага на „Обединените галактически разстройства“.

Това ще се случи. Аз много се притеснявам и мисля, че трябва да се скрием някъде, чакайки милостта на ръководителите на това галактическо нашествие и тази революция.

Извън рамките на тази шега, в крайна сметка говорим за пародия, лош сценарий на хора, които или не са чели историята, или по-скоро са се самозабравили и си мислят, че светът трябва да се върти около тях. Използват лексика и думи, които явно не са им понятни, защото за да има въстание трябва да има няколко неща – цел, сериозно основание, а те нямат основание, няма диалог с тях.

Едно въстание се вдига от народ в името на народа, на родината. Каква е целта им – няма цел. Има насилие, което не е само вербално, защото можем да се сетим за линча на лекарката с децата. Всеки един, който се изправи да критикува случващото се в София, бива заклеймяван и дори смачкан. Насилието е част от липсата на диалог.

Потърпевши бяха полицаите, защото те нямат вина, но отнесоха цялата ненавист и омраза с телата си. Бяха бити над 100 полицаи. Ако това се нарича въстание или както е там, има нещо много неприятно. Тук вече говорим за вид изключително агресивен социално-политически, по-скоро политически паразитизъм.

Целта им е следната – искаме да дойдем да вземем властта и да я употребяваме за себе си. 

Това е точна така, защото е ясната цел и желание. Ако нормални хора имат нужда да комуникират, те влизат в диалог, искат да преговарят и да си постигнат целите. Тяхната цел е махане не тези, които им пречат и овладяване на ресурсите на държавата, колкото се може за кратко време.

- Радев продължава да ги буни обаче?

- За съжаление такива са и амбициите на президента, който си представя едно служебно правителство, прибиращо и опоскващо цялата държава. А това вече сме го играли. Едно служебно правителство ще опоска за няколко месеца парите, най-вероятно ще приберат сериозни имоти, след което ще разчитат на бързата памет на хората и ще се крият.

Впрочем сещам за едно такова правителство, което за кратко време направи малки бели, но все пак бели. То беше на тази, която в момента реве – Ренета Инджова. Когато тя беше премиер на служебното правителство, подари първо Аркутино срещу 20 ст. квадратния метър или нещо в тези параметри на цяло Аркутино, включително с дюните. Те бяха описани като земя десета категория, но най-голямата наглост е, че подаръкът беше включен, защото съм чел нотариалния акт, където пишеше, че на изток имота граничи с морето. Няма конституция, няма нищо!

Тази същата женица, която е пример за безочие, се изправя сега с целия си морален облик да критикува, вместо да се крие. Тази земя беше подарена на „Главболгарстрой“, който веднага я приватизира. За такива схеми говорим. Става въпрос за параноицизъм, наглост, липса на морал.

-  Доколкото ви разбирам, ако се стигне до служебно правителство, очаквате отново да се случат подобни неща…

-  Естествено. Какво да очакваме от лицата на този протест?! Те говорят от името на народа – къде е този народ. Това са 500 човека, които в по-голямата част са платени. Нормалните хора се оттеглиха. До този момент беше някакъв приемлив театър. Сега вече влиза във фазата на изчерпване на тезите и аргументите и започва да се повтаря едно и също нещо, което вече писна на хората.Разбира се, всяко едно управление има някакви грешки. Но с всяко едно управление може да се говори и да се коригират нещата. Както виждате, правителството коригира по най-бързия начин каквото трябва. Оттам-нататък няма е реакция от т. наречените „бунтуващи се“  и  галактически революционери. Всичко е смешно и жалко, но общо взето нещата оттичат в канала, откъдето е дошло.

- Вие казахте, че повечето от тях са платени. По тази логика докога очаквате да продължат протестите?

- Не мога да кажа. Това е въпрос към този, който плаща. Аз не съм нито Ванга, нито мога да гадая. Но какво ще се случи е друга работа. Протестът вече е към края си.

Очаквате ли ескалация на напрежението днес?

-  Провокациите са последните опити за окървавяване и ескалиране на напрежението, което е за постигане на тяхната цел. Според мен няма необходимата вътрешна сила. Говоря за политически паразитизъм, т.е едно туморно образувание, което започва да расте и си мисли, че това е организма, който ще овладее и умъртви – говорим за държавата. В случая обаче организмът се справи с туморното образувание и то бавно и полека спихва, защото то не е истинско.

-  Кой според Вас стои зад всичко?

-  Тези с големите пари, които избягаха от България. Това са хората, които са недоволни, имащи какво да си връщат.

Как ще коментирате случилото се миналата седмица в Народното събрание – визирам направеното от Мая Манолова от майките от „Системата ни убива“?

-   Потресоха се и хора, които са срещу правителството и парламента. Просто бяха потресени.

Няма пример в човешката и българската история, където една майка да залага детето си като стръв, за да постигне материални облаги.

Това всъщност го гледахме още когато се създаде движението „Системата ни убива“. През там минаха страшно много пари, но те да си кажат къде отидоха. По същия начин те изкараха децата си пред стария парламент, като стояха по 12 часа на стол под дъжда, под слънцето и ги виждахме.

Те обаче се изживяваха като конверт, както и сега направиха опит. Има си ред.  

Защо не влязат в Бундестага , Белия дом или Парижкия парламент.

 Не може всеки, който си иска да отиде в комисия в парламента. Това не е Парижката революция, не е конверт. Всичко това беше за постигане на комерсиалната цел заедно с Манолова.

Аз лично също се потресох от това да ползваш детето си. Значи дори и животно да е, пак ще бъде нещо ужасно. А те сложиха децата си, и то не за първи път.

- Редно ли беше при тази ситуация да се иска оставката на Цвета Караянчева?

- Това е несериозно. Тази мантра „оставка“ я чуваме и виждаме от т. нар. протест. Как да е редно – те могат да си искат каквото си пожелаят. Г-жа Караянчева си изпълнява нейните задачи. Тя  е председател на парламента и отговаря за реда и т.н. Това, че някой иска да промени този ред, се нарича анархия. Има закони, а председателят на Народното събрание ги спазва. Това е. Каква оставка?!

-  В парламента се завърна коалиция БСП-ДПС. Какво е мнението ви по този въпрос?

- То е видимо. В момента, в който преди 10-ина дни, когато президентът реши да се появи в парламента, всички депутати напуснаха, с изключение на тези на ДПС и БСП. 

Любимците и любимеца. 

Това е изключително ясен факт, че те са в коалиция постоянно. И те се подготвят да управляват България. Горко и тежко на българите, ако дойде на власт коалицията между ДПС и БСП. Ще бъде страшно.

- Откроиха ли се отвън партии, които искат да печелят от протестите?

- Вижда се кои са. Те са Христо Иванов, Мая Манолова и т.н. Всякакви. Естествено и БСП по някакъв начин. Но са заложили на „куц кон“, защото това не е протест, а вакханалия. Това е начин да се бламира, да се стопира държавата и да не действат нормалните закони.

- Казахте, че няма диалог с протестиращите …

- Ние ги поканихме. Мисля, че преди около 10-15 дни. Визирам НФСБ чрез Валери Симеонов. Чуваемост обаче никаква. Мисля, че и колегите от ГЕРБ по някакъв начин са опитвали, но не съм много сигурен. Те също са диалогични хора.

До този момента обаче виждаме само погазване на голяма част от законите от страна на протестиращите. Те не се съобразяват и излизат с претенцията, че те са народът и могат да мачкат абсолютно всичко, включително и Конституцията. В момента, в който решихме, че е време за нова Конституция, която и те искаха, изведнъж дадоха назад, казвайки, че не желаят. Аз знам какво искат – една торба с пари на човек, имоти и благоденствие до края на живота.

- Отделни хора ли искат това или …

- Аз говоря за колективния образ – тези, които останаха на този протест. Ненапразно казах, че за тях няма нищо свято. Те оскверниха 2 църкви. В едната е предполагаемият гроб на Васил Левски.

- Въпреки всичко в момента коалицията е доста стабилна. Как ще коментирате ситуацията в това отношение?

- Както виждате, коалицията е стабилна. Изпълняваме си обещанията.

Минималните пенсии вече са 300 лв.

Вървим към вариант за преизчисляване на другите пенсии. Има още няколко много важни закона, които ще приемем в оставащите 5-6 месеца. Няма нещо, което да ни обезпокоява.

Протестът е като леко разхлабително за изчистване на организма. Според мен няма такава революционна ситуация, както някои си мислят. В момента има цирк.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 32011
архив

"Скъпи, Дядо Коледа! Много, много искам кученце тази година. Моля те, моля те, моля те да ми подариш кученце!" Иванчо.
Отговор:
"Иванчо, твоето мрънкане може да мине пред родителите, но при мен няма да стане. Отново ще получиш пуловер!" Дядо Коледа.

няма нови новини
Днес: 311
hot
най-четени новини в момента
сега
3240
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Радев кацна и обвини Естония в активно мероприятие след скандала, че е укрил контакт с болен от коронавирус (ОБНОВЕНА)
x
Пет признака, че сте преболедували коронавирус, без да сте разбрали
x