Валери Симеонов за коалицията с Марешки: За нас е важен българският национален интерес, изпълних всичките си обещания

Акценти

Валери Симеонов за коалицията с Марешки: За нас е важен българският национален интерес, изпълних всичките си обещания

18571
на 20.02.2021
Валери Симеонов за коалицията с Марешки: За нас е важен българският национален интерес, изпълних всичките си обещания
Автор:   ПИК

Ние може би сме единствените две партии в парламента, които за толкова години не са обвинение в корупция или някакви тъмни сделки. Имаме обща борба с монополите, повишаване на пенсиите", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод коалицията му с Веселин Марешки.

препоръчано

Той заяви, че е добре да се върнат отношенията му с лидера на "Атака", с който са имали доста по-цветисти скандали, но в името на това да се върви напред са си стиснали ръцете. Именно затова е добри политиците да подтискат егото си понякога, за да може да се постигат добрите политики.

"Моето отношение към Русия е както с всяка друга държава. За мен е важен българският национален интерес и нищо повече", заяви Симеонов и коментира, че за годините е доказал, че е последователен политик и определи като несериозно да се втренчваме в личния живот на Марешки, който от години води тежка борба с монополите за горивата и лекарствата.

"Още в началото на нашите разговори попитах г-н Марешки какво е мнението му за руските енергийни проекти, отговорът му беше, че на първо място е българският национален интерес. За мен това е достатъчно".

Симеонов отчете, че последните 4 години е постигнал не малко. "На първо място политиката за повишаване на минималната пенсия и доходите. В началото на мандата беше 168 лева, а с днешна дата е 350 с добавките. Смятам, че имам голям принос затова. Оградата по границата, която спря мигрантския поток и с която г-н Борисов се гордее и като дойде виден западноевропейски политик, го води именно там. Не искам хората да забравят тежката борба с най-опасния човек Васил Божков и борбата с хазарта. Започнах я сам и я завърших. Това беше един голям успех и спасяване на хиляди загубени души, които даваха последните левчета за търкането на едни талончета. Борбата с шума също се увенча с успех. Отнесох много обиди, но хората са доволни", заяви Валери Симеонов.

На въпрос, ако трябва да избира между Бойко Борисов и Корнелия Нинова за министър-председател, Симеонов бе категоричен, че няма да е Нинова. С Марешки са стигнали до изводите, че двете партии с които не биха се коалирали са БСП и ДПС, за всички останали са отворени. "С Борисов работя четири години, познавам го и мисля, че отговора е ясен", заяви Симеонов.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 324
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това