Вход
София
Времето в София 16 o C

Валери Симеонов пред ПИК: Записът на Христо Иванов тотално промени всичко. Президентът трябва да даде обяснение. Да не би "Маджо вика Румен" вече да означава, че вика Румен Радев...

Валери Симеонов пред ПИК: Записът на Христо Иванов тотално промени всичко. Президентът трябва да даде обяснение. Да не би "Маджо вика Румен" вече да означава, че вика Румен Радев...

на 10.08.2020
198834
0
Валери Симеонов пред ПИК: Записът на Христо Иванов тотално промени всичко. Президентът трябва да даде обяснение. Да не би "Маджо вика Румен" вече да означава, че вика Румен Радев...

Какво разкрива уйдурмата между Христо Иванов с човека на Маджо на метежа на "Орлов мост" коментира пред ПИК зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов. След снощната изцепка на психодесния уличен протестър обществото буквално е взривено от задкулисието на т.нар. протести. Досега беше ясно, че Васил Божков поръчва, а Румен Радев вдига юмрук. Какво показва участието на третия бос в схемата?

БЕЗ КОМЕНТАР: Христо Иванов уговаря да е премиер на „Орлов мост“. „Обадил се е на Маджо“ (ВИДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАР: Христо Иванов уговаря да е премиер на „Орлов мост“. „Обадил се е на Маджо“ (ВИДЕО)

Христо Иванов на "Орлов мост" преди минути заговорничи с...

на 09.08.2020

- Г-н Симеонов, в сюжета с т.н. протести се появи ново действащо лице - Младен Михалев-Маджо, за когото ексдепутатът от НДСВ Димитър Ламбовски заговори на един от основните им лидери Христо Иванов по време на снощните улични изяви на Орлов мост.

Как да тълкуваме тази поява на бившето лице на групировката СИК в контекста на протести под лозунга срещу мафията и за демокрация и законност? Откъде се появява Маджо, който всъщност е стар познайник?

- Той не се появява, той си съществува. Беше си от СИК. И е човек, който продължава да върти бизнес със съмнителна законност. Аз съм се сблъсквал с неговия бизнес по концесията със Слънчев бряг, както и с нарушаването на наредбите за обществен ред в община Несебър. Защото вдигането на шум нощно време, скандалите покрай дискотеките нощно време и опитът да ги потушим - слава богу, успешен, това за мен си е мутренска история и ми е много добре позната.

Имал съм сблъсъци с неговите хора, с яките момчета с вппити тениски, чиято цел е да сплашват хората.

Но в случая появата му вече е в официална връзка с Христо Иванов, защото това явно е продължение на започнат разговор. На пръв поглед всеки може да отиде и да извърши провокация на Орлов мост спрямо Христо Иванов. Но репликите говорят, че става въпрос за общ познат, както и за общо познанство на Христо Иванов и една от водещите фигури на подземния свят. А това не може да остане без обяснение.

Добре е Христо Иванов да направи обяснение, за да стане ясно на обществото какви са връзките. В противен случай остава не съмнението, а убедеността, че зад протеста стои и друга фигура от подземния свят с много пари, освен Васил Божков - и Младен Михалев.

В такъв случай протестите не бива да се разглеждат като спонтанно гражданско изразяване на позиция в този редуциран състав, който е доста намален в сравнение с началото. За мен те са крайно агресивни и просто тероризират хората, измъчват ги. На тях вече трябва да се гледа по друг начин - като на челния отряд на престъпността, която не е заинтересована от законността в България, не е заинтересована от разкритията, които извършва главният прокурор, и иска да управлява заради олигархически интереси.

Защото, ако чекмеджетата на Борисов, макар изобщо да не са доказани, могат да бъдат основание да се иска оставка, няма никакви основания да се иска оставката на Гешев. Това искане и претенциите към назначаването му се превърна вече в някакво кресчендо, без обаче да се изтъкват аргументи защо трябва да бъде освободен Гешев, защо трябва да си подаде оставката.

Сега вече става ясно защо. Защото е настъпил интересите на престъпността в България - на наркоразпространителите, на хазартните импратори. И това обяснява и агресивността, обяснява и искането за оставката на Гешев, защото досега нямаше такова логически обосновано. Ясно е вече, че след развръзката с подсъдимите новобогаташи като Арабаджиеви, Стайкови, Баневи, след акцията срещу Божков и отстраняването му от хазарта, явно, че други престъпни фигури са притеснени от тези неща. Такъв е и Маджо.

Най-вероятно ще лъсне и Вълка, и други хора, които са известни със силовите си действия, с престъпното си минало.

Да ни е честит Бойкикев, премиерът на Маджо и Васил Божков

Да ни е честит Бойкикев, премиерът на Маджо и Васил Божков

Еваларка на Христо Бойкикев - човекът вече приема...

на 10.08.2020

Но всичко това превръща Христо Иванов и ония тримата - Трите грации ли, какви бяха - в представители на престъпния свят.

- В такъв случай как си обяснявате разпространената вчера мълва, че премиерът Борисов се е разпоредил т. н. протестиращи да не бъдат пипани от полицията по кръстовищата?

- Преди да коментирам премиера Борисов, бих поставил въпроса какво е мястото в тази група за измъчване и тормоз на хората на Румен Радев. Защото, след като лъсва пряката връзка между престъпния свят и водачите на метежа, защото това е метеж, каква е ролята на президента Радев? Доколко той е съпричастен? Доколко той е част от явно разработен план за метеж в страната, за сваляне на законно избраното правителство, на законно избран парламент и подмяната им с други фигури - служебен кабинет?

Тук вече въпросите трябва да бъдат зададени към Радев. Какви са контактите му с Христо Иванов? Какви са контактите му с Маджо? Какви са контактите му с Васил Божков и има ли някакво взаимодействие с него? Това са въпроси, на които държавният глава трябва да отговори. Без някой да му иска обяснение, той най-малкото би трябвало да направи изявление, защото този запис, който изтече през нощта, тотално променя целия прочит на протестите.

Той може да излезе и да заяви, че няма нищо общо с никого от тях. А тогава с кого има общо? Тогава какви бяха призивите му за протест? Значи "вън мутрите от властта!", но вътре в новото правителство, в новото управление на държавата.

Това събитие, тези кадри тотално променят всичко.

Това поставя въпроса и какво правят там останалите политически фигури. Мая Манолова какво прави там? Понеже хората претендират за принципност, за чисти помисли. И останалите там наредени, тримата тенори. Между другото, те са ясни. По принцип дойдоха от света на сенките и ще си идат при сенките. Но там има известни фигури, представители на Демократична България, хора, които са били министри. Те как ще обяснят какво правят, с кого са свързани, какво знаят и какво не знаят.

Колкото до Борисов, в случая той се държи като съмишленик на тези, които са на улицата, а не като представител на изпълнителната власт, която е задължена да осигури реда, спокойствието и свободите на гражданите. Това трябва да прави властта и тя трябва да го направи с данъците, които плащаме.

Борисов се държи определено пораженчески. А аз го призовавам да влезе в ролята си на ръководител на изпълнителната власт и да направи това, което трябваше да направи още първата нощ - да осигури правото на придвижване по кръстовищата и булевардите.

- Сигурно сте чували вече шегата, че ако преди години се казваше, че МВР означава "Маджо вика  Румен", като се имаше предвид бившия вътрешен министър Румен Петков, сега казват, че означавало "Маджо вика Ристьо". Как ще я коментирате?

- Приемам една такава закачка. Само че да не би да се окаже, че трябва да префразираме това с "Маджо вика Радев". Румен Радев имам предвид. Защото огромният въпрос, който увисва в пространството, е какво ще каже Радев, какво е мястото в тези отношения. И той трябва да направи изявление за това.

  

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 20276
архив

Един младеж отива студент. Но никога не е спал с жена. Там една негова колежка много го харесва, но той не знае какво да прави. Обажда се на баща си.
-Тате, тук имам една мадама, но не знам какво да правя. Как да действам?
-Сине, изведи я на ресторант.
Така и направил. Седнали вечерта, яли, пили, но момчето отива и пак звъни на баща си:
-Тате, ами сега?
-Сега я води в квартирата.
Отишли в квартирата му и той пак звъни:
-Тате, ами сега?
-Прави каквото прави кочът на овцата-казал бащата.
Студентът отишъл при девойката и прас една глава.

няма нови новини
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
сега
3720
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Жената на Божков на свобода срещу 750 хиляди лева (ВИДЕО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Правете духовен секс и пазете сърцето си
x