Вход
София
Времето в София 28 o C

Валери Симеонов сензационно пред ПИК: Милионите са теглени от Божков около местните избори и протестите срещу Гешев! Най-мощният транш е преди балотажа на Мая Манолова...Ето защо Златев според мен е следващият!

Валери Симеонов сензационно пред ПИК: Милионите са теглени от Божков около местните избори и протестите срещу Гешев! Най-мощният транш е преди балотажа на Мая Манолова...Ето защо Златев според мен е следващият!

на 03.06.2020
220156
0
Валери Симеонов сензационно пред ПИК: Милионите са теглени от Божков около местните избори и протестите срещу Гешев! Най-мощният транш е преди балотажа на Мая Манолова...Ето защо Златев според мен е следващият!
03.06.2020
0
220156

Шокиращи разкрития за съвпаденията в датите на теглените от Васил Божков милиони разкри пред ПИК зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

На кого са раздавани в брой, каква е връзката с местните избори и кампанията на Мая Манолова и възможно ли е да са давани за рушвети, вижте в екслкузивното интервю.

- Г-н Симеонов, няколко пъти намекнахте, че следващият известен бизнесмен, който може да бъде арестуван е Валентин Златев, защо смятате така?

-  Знаете къде работи мъжът на Корнелия Нинова. Златев е известен с топлите си връзки във всички посоки, включително е близък и с арестувания зам.-министър Красимир Живков. Освен това и с хора от подземния свят.

Тези връзки са му давали комфорт да упражнява фактически монопол. Аз съм сигурен, че  последната проверка на Комисията за защита на конкуренцията ще покаже това, което е ясно за цяла България – защо са еднакви цените на бензиностанциите от всички вериги. Само на КЗК още не им беше ясно.

- За това ли е тази проверка в газовата асоциацията и ще стане ли най-сетне ясно след нея кой дърпа конците на пазара на горивата?

- Това трябва да каже главният прокурор. Но самия факт, че КЗК в продължение на няколко дни не можа да влезе в тази уж публична институция, която участва във всички заседания на комисията в парламента и бойкотираше промените за данъчните складове и акцизите, които слава Богу успяхме да приемем за защита на малките търговци и производители... в нея не може да се влезе няколко дни. Тази асоциация присъстваше дори на пленарните заседания.

И уж е много публична, а КЗК няколко дни не може да влезе. Всичко това говори за наличие на корупционни схеми и картел и притеснения от страна на тази асоциация, която до момента се ползваше с огромен медиен комфорт. Публично известно е, че от десетилетия „Лукойл“ има огромни договори с медиите и срещу реклама влияе върху тяхната политика.

- Така беше и с „Националната лотария“ и сега там се разиграва също скандална сага. Как ще коментирате атаките на Васил Божков?

- Тези комикси нищо не разкриват, освен че показват доста елементарното интелектуално ниво на Васил Божков-Черепа. Нищо друго не разкриват. Това е нещастен опит за търсене на нов начин за убеждаване на обществото в тезата на обвиняем с 18 обвинения. След като вече имаше колажи, фалшификации, вчера пак пореден опит за заблуждаване на обществото. Може би трябва да чакаме сега продукция на кинематографията с главен герой Васил Божков или да изпее нещо, някоя ария от опера...

Това обаче не измества тежките обвинения, за които трябва да отговаря.

- А как ще коментирате банковите извлечения, които публикува?

- Тази извадка е фалшификация, защото за мен този човек е завършен измамник. Затова непрекъснато се опитва да заблуждава и манипулира истината, целейки дестабилизация на управлението. Смешни са тези нещастни напъни, жалки.

Явно в отговор на интервюто, което дадох, че не е толкова просто да се разнасят десетки и стотици милиони и да се теглят от балансите на една фирма, той прилага някакви извадки, които са фалшифицирани според мен. Така цели да покаже, че е теглил пари в брой в особено големи размери в различни месеци.

От друга страна в комиксите той твърди, че е давал по 20% рекет от печалбата на „Национална лотария“. Но при печалба от около 100 милиона лева, 20 на сто са 20 милиона лева на година.

А в парите, които е теглил, се виждат съвсем други суми.

Той има даже глупостта да покаже на кои дати ги е теглил и всеки път прави впечатление, че са теглени около интересни дати.

На 7 октомври е теглил 979 500 хил. лв., на 8 октомври миналата година – 550 хил. лв. На 29 октомври – 1 890 500 лв. А на 23-и октомври - 430 хил. лв.

Банките са подредени институции и ако поискаш справки за парите, които си теглил, те ще ти ги дадат по дати.

В случая обаче датите, на които са изтеглени парите, са 7 и 8 октомври, след това 29-и и изведнъж 23-и.

Тук е пипано и тази справка няма общо с истината – няма нито подписи, нито печати. Всяка банка ще ги подреди по дати, дори в онлайн банкирането.

Този човек внушава, че тези пари са рушвети. Да приемем, че казва истината и е теглил пари от сметките на дружествата, които обаче не са негови сметки, има и съдружници. Неговият дял не е 100%. Излиза така, че той сам се е нагърбил да плаща рушветите, за които проглуши ушите на всички ни. Значи сам е давал парите, пък не е искал от съдружниците си...

Рушвет от една дейност е логично да се дава или всеки месец или на няколко месеца. Кой е този идиот, който 4 пъти в месеца ще тегли някакви суми, ще ги слага в чанти, защото това са доста пари и като обем, а след това носи някъде тази чанта да я предаде?

Този някой на улицата ли ще го чака с чантата или в офис? Тези пари значи трябва да са носени в сграда или офис, където има хора, а има и риск да те спре полицай за проверка. Ако човек носи рушвет, ще го носи един път на месец или дори по-рядко. Няма такъв идиот да поема толкова рискове да ги тегли 4 пъти и да ги носи. Като имаш да носиш, ще ги носиш наведнъж. Само за октомври 2019 г. става дума за 3 800 000 лв.

Вижда се, че това е спекулация.

- Споменахте датите, какво ви съмнява в тях?

- Трябва да погледнем публикацията и да се видят 5 големи тегления от банката.

2, 67 млн. лв. през януари 2018 г.

След това през май – повече от 1 млн. лв.

Следва септември 2019 г. – 600 хил. лв., октомври – 3,8 млн. лв. и ноември – 3,6 млн. лв.

Ако плащаш рекет от 20%, както твърди Божков, то той ще е база на печалбата. Тогава защо плащаш не ритмично, а в такива дати. Кой ще чака от май месец 2018 г. до септември 2019 г.? След като през това време двете компании „Национална лотария“ и „Лотария България“ си работят и си печелят всеки месец. Видно е, че няма логика в такива плащания.

Но да видим дали пък случайно, ако приемем твърденията на Божков, че тези пари са давани за рушвети, за какво може да са теглени, след като най-много пари са изтеглени октомври и ноември 2019 г.? Близо 8 млн. лв. за по-малко от два месеца. Какво би предположил средно интелигентен човек, за какво са, след като не е теглил близо година и половина пари в брой?

- Тогава бяха местните избори и избора на нов главен прокурор, срещу когото имаше протести...

- Точно така! И тези пари са теглени в началото на октомври и на 23-и и на 29-и октомври с най-големите суми. Затова сега ще припомня.

В началото на октомври Божков ТВ – Би Ти Ви, вършеше безценна работа за реклама на Мая Манолова, даваха прогнози от социологически агенции, че на първи тур ще бие с над 8%. Но тези агенции правят изследвания срещу пари. Така работи и Би Ти Ви, за която вече има достатъчно факти и свидетели за това, че там се извършват услуги, включително от репортери, срещу заплащане.

Но най-голямото плащане, както се вижда, е в края на октомври – на 29-и, след първи тур и преди балотажа на 3-и ноември. За мен това са пари, теглени и раздадени за купуване на избори.

А тези в началото на октомври са били за медийна кампания и вероятно подготовка.

- До днес Мая Манолова не е отчела откъде са парите й, а кампанията й беше много скъпа, виждате ли връзка?

- Видна е връзката и освен че е скъпа кампанията, и много гласове са купувани.

Имаше още едно събитие през октомври и ноември, което глътна доста пари. Това бяха протестите срещу Иван Гешев. Сега кажете тези протести как стават?

- Те бяха не само за избора на главен прокурор, но и срещу правителството като цяло,и то от едни и същи хора, които се явяват по всякакви протести, включително и срещу вас...

- Да, ето така стават тези ежедневни протести. Ако допуснем, че фактите за изтеглените суми са истина, аз бих насочил проверката към това защо така странно съвпадат тези тегления точно с местните избори и поредицата от протести. За мен отговорът е ясен.

- Не се усеща сам как се разкрива ли?

- Да, аз затова казах, че го мислех за по-грамотен и интелигентен. Хубавото на това ежедневно подхвърляне на парче на нескопосани обвинения е, че се разкрива. Обезценява се и работата на Божков ТВ. Лъсват всички партенки и на всички става ясно какво е нивото на този човек и как действа.

Да не забравяме и факта, че цялата му бизнес кариера е свързана с топли връзки с БСП. По времето на правителството на Орешарски пък му беше спестено плащането на каквито и да е такси и данъци и през 2014 г. цяла година не внася и една стотинка. Това е благодарение на законопроект, внесен от Румен Гечев и Георги Кадиев, и е гласуван от мнозинството на БСП в залата. 

Ето и накратко съвпаденията в тегленията на Васил Божков по дати:

Тегления през 2019 г.:

07.10.2019 г. – 979 500 лв.

08.10.2019 г. 550 000 лв.

29.10.2019 г. – 1 890 000 лв.

23.10.2019 г. – 430 000 лв.

Местни избори – първи тур се провежда на 27 октомври, втори на – 3 ноември 2019 г.

Протести срещу избора на главен прокурор и правителството – от 14 октомври до 17 ноември

 

Тегления през 2018 г. и 2019 г.:

Януари 2018 г. – 2,67 млн. лв.

Май 2018 г. – над 1 млн. лв.

Септември 2019 г. – 600 000 лв.

Октомври 2019 г. – 3,8 млн. лв.

Ноември 2019 г. – 3,6 млн. лв.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого подкрепяте в конфликта Борисов - Радев?
Общо гласували: 310
архив

Малко момченце се връща от детската градина с изподрано лице. Таткото пита:

- Какво е станало?

- Играхме хоро около елхата.

- И?

- Елхата голяма, а бяхме малко деца.

няма нови новини
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
сега
2153
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Шестте зодии, които бързат да създадат връзка
x