Валери Симеонов с горещ коментар - ще влезе ли в коалиция с ГЕРБ и ще си стиснат ли ръцете с ВМРО

Акценти

Валери Симеонов с горещ коментар - ще влезе ли в коалиция с ГЕРБ и ще си стиснат ли ръцете с ВМРО

176972
на 12.05.2021
Валери Симеонов с горещ коментар - ще влезе ли в коалиция с ГЕРБ и ще си стиснат ли ръцете с ВМРО
Автор:   ПИК

Поканихме всички партии от патриотичното пространство - за да загърбим миналото, да седнем на една маса, защото е позорно в българския парламент да няма патриоти. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

препоръчано

Той обясни, че са проведени поотделно разговори с всеки един от потенциалните патриотични партньори. "На този етап ще разговаряме с партии и с по-малки резултати, но няма да пренебрегнем никого, нито ще откажем подадена ръка", допълни той.

Запитан дали НФСБ са готови на компромиси, за да се явят на избори, той отговори:

"Вече сме правили обединение, доказали сме, че можем да загърбим своето лично его и на изборите през 2017 станахме трета група в българското народно събрание и "изстъргахме" ДПС от ролята на балансьор. Сега с "Атака" няма как да бъдем, защото тя пропиля своя шанс да се реализира в Народното събрание, особено с формата на коалиция".

"По принцип имаме разговори. Засега имаме медиен отказ от партия "Възраждане". Там шансът е минимален вече".

Валери Симеонов изтъкна, че патриотичното пространство в България наброява между 350 000 и 600 000 души. "Ние имаме задължение към нашите избиратели. Останалите избиратели - какво коментират, не ни интересува. Ние сме длъжни патриотичната общност да бъде представена в парламента, а не да гледа отстрани".

Той отбеляза, че грешката, допусната на тези избори - ВМРО да се явят отделно, вече е осъзната и вече се водят разговори за бъдеща съвместна работа. "Целта е патриотите да имат присъствие  в парламента. А с кого ще се коалираме, можем само да предполагаме. Опредено коалицията с ГЕРБ не е много възможна, нито пък би била успешна. Мисля, че тенденциите са да намалява ГЕРБ своята електорална подкрепа, както и други партии. Както БСП - те загубиха близо 50% от електората си, след това бяха ГЕРБ, ние и ДПС. Тези неща говорят за едно - че следващото управление ще бъде формирано на база широка коалиция, в която ще влязат повече от три партии. Затова сега не мога да ви отговоря с ГЕРБ или без ГЕРБ. Нашето отношение към управляващите винаги е било изградено на базата на обща програма".

"Тук не е въпросът - дайте да си наредим министрите, както беше при Тройната коалиция", заяви Симеонов.

Той изтъкна, че ИТН и ИМВ са влезли в парламента на база риторика анти Борисов: "70% от гражданите подкрепиха протеста, което потвърждава нашата теза - има умора от управлението и негативизъм към Бойко Борисов".

Валери Симеонов заяви, че патриотичната коалиция като част от управлението е изпълнила целите, които си е поставила - оградата на турската граница, пенсиите, мерките за спасяване на туристическия бизнес и др. 

"В същото време няма как да се отърсим от критиките към управлението. Ние имахме и своите грешки, но не виждам чак каква такава голяма грешка да сме направили", заяви той.

Лидерът на НФСБ подчерта: "Народните представители, вместо да се отдават на реваншизъм, мегаломания и хаос, каквито видяхме в 45-то Народно събрание, да се съберат, да очертаят приоритети и да поемат отговорност, каквато са поели пред избирателите си".

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това