Вход
София
Времето в София 9 o C

Валери Симеонов с първи коментар за коалиционния съвет пред ПИК и новия екоминистър: Защо Нено Димов е в ареста, след като е болен? Ревизоро е подготвен, но един човек не може да оправи водната криза

Валери Симеонов с първи коментар за коалиционния съвет пред ПИК и новия екоминистър: Защо Нено Димов е в ареста, след като е болен? Ревизоро е подготвен, но един човек не може да оправи водната криза

на 14.01.2020
83549
38
Валери Симеонов с първи коментар за коалиционния съвет пред ПИК и новия екоминистър: Защо Нено Димов е в ареста, след като е болен? Ревизоро е подготвен, но един човек не може да оправи водната криза
Автор: ПИК
14.01.2020
38
83549

Не скандал, а разпален дебат, се е провел днес на коалиционния съвет между "Обединени патриоти" и ГЕРБ в Министерски съвет. Това научи ПИК след разговор с един от ключовите участници - лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който по-рано днес определи срещата като "изключително неприятна".

Пред медията ни Симеонов уточни, че е имало доста горещи въпроси, които са обсъждали. Най-важният за него е бил защо Нено Димов е арестуван по този начин и е оставен в ареста, като без да навлиза в подробности отбеляза, че бившият министър на екологията е болен.

"Защо Нено Димов е оставен в ареста и докога, той е болен. Ако е имало някакви съмнения или недоволство от работата му, това трябваше да бъде предмет на коалиционен разговор, а не да се стига до демонстрации. Затова разговорът не беше особено приятен и си казахме доста истини", лаконичен бе за репликите с премиера Борисов лидерът на НФСБ.

Относно кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро, Симеонов разкри, че не е имало никакви полемики.

"Този министър е от квотата на ВМРО и те са в правото си да предложат човек за поста, на когото могат да възложат тази отговорност. Той е интелигентен и подготвен човек и не виждам причина да не се справи. 

Лично му се обадих и му предложих нашата помощ във всяко отношение. В интерес на държавата е тези проблеми да се решават бързо, не само с водната криза, но и с боклуците, въздуха.

Това е важно министерство и затова и се обърнах към ръководството на ГЕРБ на политическия съвет, за да се действа всячески и заедно. Да помагат и те и да имат и техни кадри, които са експерти и могат да дадат решения. Смяната на министър може да даде резултат, ако той има силен екип и експерти, на които да може да разчита. Иначе ще се получи пак същото", категоричен бе Валери Симеонов. По думите му в МОСВ се изисква изключителен експертен потенциал и ресурс, за да се работи добре, и е абсолютно невъзможно да се разчита само на министъра за всичко.

"За съжаление и тази година синоптиците прогнозират суша и затова в този сектор тепърва трябва да се обърне сериозно внимание и да се изгради стратегия за справяне със ситуацията. Освен проверка на всички питейни язовири, трябва да се провери и консумацията и течовете по ВиК мрежата. Това е много работа, която изисква много средства, заради което трябва всички да обединим силите си и да помагаме на Ревизоро. Тези проблеми могат да се решат само с национален консенсус. 

По повод предстоящия вот на недоверие лидерът на НФСБ не се нае да прогнозира как ще се отрази той на коалицията. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(38)
1
КОРНЕЛА НАРЕДИЛА НА НЕЙНИТЕ ЛАКЕИ ОТ ТАЛЪВЪЗИЪТА ѝ ДА НАСАЖДАТ ПСИХОЗИ СРЕД ОБЩЕСТВОТО ...АРЕСТ МОМЕНТАЛНО ЗА БИВОЛ КАРНЕЛА
2
Валери ти също стана изкупителна жертва на борбата с корупцията и по-точно, че влезе в конфликт с някои олигарси по морето, инак едва ли щяха да те махнат заради израза " кресливи жени с уж болни деца"...Защото те наистина са такива и не искат да работят, а държавата да ги обезщети защото децата им са инвалиди! Какво стана с децибелите, май направиха корекции!
3
Цял ден се показват и изказват ,Валери Симеонов , Каракачанов . А оня , Голямата работа , вездесъщия , наперения ,къде е ? Скри се като мишок , ни се показва ,ни се изказва …. Гола вода си бате , гола вода !
4
Валери е сбъркал адреса.Не Бойко Борисов е задържал Нено,а прокуратурата.Да ходи да пита прокуратурата и съда защо е задържан.
5
Валери е сбъркал адреса.Не Бойко Борисов е задържал Нено,а прокуратурата.Да ходи да пита прокуратурата и съда защо е задържан.
6
ПАТРИОТИТЕ ПО СТАР КОМУНИСТИЧЕСКИ ОБИЧАЙ СКАЧАТ И ВЕДНАГА ОПЪВАТ ЧАДЪР? ГЕРБ ЩОМ ИМА И СЪМНЕНИЕ МАХАТ ЧОВЕКА?
7
Защото при обиска в дома на Нено Димов са намерили ДОКУМЕНТИ ЗА БОКЛУКА ОТ ИТАЛИЯ /това казаха и биха тъпана другарите/ АЗ ВЯРВАМ НА ДРУГАРКАТА ИМПЕКСОВА! Ама май и 2 милн. евро намерили, нали другари!?
8
До - 3 . Ало другарю . А да си чул поне една дума от началника на блатото България . Защо мълчи като .......... Защо не свика консултативен съвет по темата за въздуха и водата . Нали е всезнайко - но си трае
9
Господин Симеонов лично аз ви уведомих какво се случва в МОСВ.Не ми обърнахте внимание нито вие нито вашата заместничката.Сега сте учудени.Дори да не е Перник Димов има за какво да е арестуван
10
При Цв.Ризова един бивш министър В. Василев каза, че на този стол трябва да седне човек с голям гръб защото трябва да влезе в конфликт с много интереси и обигарси! Валери ти също бе отсвирен защото влезе в конфликт! Е? Как ще оправите работите не разбирам и защо се натискате още? Който се е съюзил с ГЕРБ след това е аут...Негативите са за "малките", а успехите за Герб. Вие напомняте за РБ!
11
ЧЕРВЕНИ ПСИХОПАТИ ИЗЛЕЗЛИ НА ПРОТЕСТ И НЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ЧАСОВЕ ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ И МЕРКИ ЗА ПО - ГОЛЯМ КОНТРОЛ В СЕКТОРА НА ИНСТРУКТОРИТЕ НА КОЛИ ..! МАФИЯЯЯЯЯ...НЕ ИСКАТ ДА ИМА БЕЗОПАСНТОСТ А ИСКАТ САМО ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА !
12
Валери, Президент Радев, Радева, Нинова, Йончева, Орешарски и Весела Коледа са виновни.
13
За оградата за 180 млн. - следствие и арест. За мотелчето с командировани граничари - НАП и арест.
14
Що никой досега не се сети ,да поиска помощ ,от хидроинжинер № 1 на републиката -доктор Ахмед Доган !? Този титан в хидроинженерството , щеше да е решил ,мигом проблема с безводието !
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Ууууууу, ГЕЙберастки MИPИ3ЛИВИ КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ.....УУУУУУУУ......
18
Ауу,господина се разболял!А тояга деее!Когато е правил далаверите е бил здрав!
19
ВСИЧКИ ГОЛЕМИ "ОСОБИ", РАЗБИРАЙ МУТРИ И МИНИСТРИ, СЕ РАЗБОЛЯВАТ КАТО ВЛЯЗАТ В АРЕСТА. Б Е З И З К Л Ю Ч Е Н И Е!!!!! ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СА ГИ ПРОВЕРИЛИ СА КОРУМПЕТА.
20
Наред е партията на Праси Каракочанов. Няма смисъл да бращолеви глупости. Да се готви да бъде забравен. Това е положението.
21
Четири години областен управител на Перник беше Ирена Соколова от ГЕРБ. „ВиК“ ООД Перник е собственост на държавата с 51% дял и на община Перник с 49% дял. Държавна собственост се представлява от МРРБ с министър от ГЕРБ Петя Аврамова, а общинската собственост се представлява от кмета на ГЕРБ Вяра Церовска. Управител на „ВиК“ ООД Перник е Иван Витанов, кумец на Вяра Церовска. ++ Значи кметицата на ГЕРБ си назначила кумеца за шеф на ВиК-то под благосклонния поглед на областния управител от ГЕРБ и министъра от ГЕРБ на МРРБ. Обаче в ареста се оказва ... Нено Димов, който не е от ГЕРБ, а от квотата на ВМРО?!? И защо точно Нено Димов, след като никой от гражданите на Перник не е искал ареста му, тъй като неговата отговорност е много по-малка от тази на по-горните пряко отговорни високоплатени номенклатурни кадри на ГЕРБ?!?
22
Далавери, както много тежко болни и дори онкоболни ги държат в затвора така ще си стои и захлебелия тарикат Неню
23
В най-мизерната ЕС държава управляващите работят за бизнеса и това е интерес и за двете страни. За това резултати няма да има защото трябва да има и ресто, а нашите властимащи са твърде алчни и искат от всичко по много
24
защо всеки политик,след като влезе в затвора,веднага се разболява,пускат го и след това го оправдават
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Колко са така към НЗОК?
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Валерко, не си ли разбрал, който е заиграл по сеирката на Бойчо в един момент е изритан или в ареста. ТиквсроПитека не е никога виновен за нищо, въпреки непрекъснатите кризи и провали. Дали Нено ще дреме в ареста или не, няма значение, това което не е направено е толкова много, че съвсем скоро ще се стовари на тъпунгера от Банкя със страшна сила!!!!
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
МОГА ДА ИМ ПОДАМ ЩАФЕТАТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ОТ ДВАМАТА ЩЕ Я ПОЕМЕ.
34
Значи според документите само Нено е виновен, а какво казват длъжностните характеристики на Директорите на ВИК и Басейни? В такъв случай, на всеки един язовир се слага по един човек който да върти крана и да пише до Нено колко вода иска за месеца да пусне от язовира. Всички други са излишни щом само Нено е виновен, само че тези невиновните Директори и Управителиокрадоха тръбите , реконструкционните преоекти на ВИК, пресушиха парите и водата на Перник и са си на свобода. А Нено остава в затвора без една открадната стотинка, той е най малко виновният.
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Безхаберието и липса на капацитет ще предизвикат предсрочни избори .
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Запомни хиляди пъти, че нашият най-смъртоносен враг , от който трябва да се освободим на всяка цена, е зло словието, осъждането, многото приказки – това е, което ни разяжда и води към сигурна гибел. Блудният бяс се обуздава, като се избягват поводите за него, т.е. като се въздържаш от пресищане, многословие и особено съдене (зло думство).
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6929
архив

Из статистиката на КАТ: - Пияните водачи на моторни превозни средства игнорират  масово знака СТОП. - Дрогираните водачи на моторни превозни средства дисциплинирано спират на знака СТОП и чакат да светне зелено.

 

няма нови новини
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
сега
3734
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКШЪН В ПИК TV: Провокатори около БСП щурмуваха регионалното министерство - полицията ги разгони със сълзотворен газ, има ранени полицаи (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
АСТРОЛОГ: Днес е двойствен ден, не е подходящо започването на сериозни дела
x