Вход
София
Времето в София 10 o C

Валери Симеонов твърд: Ще довършим мандата, както обещахме на избирателите си. Крясъци, хвърляне на павета срещу полицаите, терор в София - няма такава агресия...

Валери Симеонов твърд: Ще довършим мандата, както обещахме на избирателите си. Крясъци, хвърляне на павета срещу полицаите, терор в София - няма такава агресия...

на 20.09.2020
50600
0
Валери Симеонов твърд: Ще довършим мандата, както обещахме на избирателите си. Крясъци, хвърляне на павета срещу полицаите, терор в София - няма такава агресия...
Автор: ПИК
20.09.2020
0
50600

Говорихме и взехме решението - да си довършим мандата - така, както сме обещали пред избирателите си. А те са повече от тези, които обикалят площадите всяка вечер. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Изборите, които се провеждат през последните няколко години, са дали предимство не само на една политическа сила, те дадоха предимство на президента Радев - тогава бяха ли законни или незаконни? Благодарение на тези резултати, и БСП, и други партии имат своите представители. Сега от площадите започна да се налага мантрата за незаконни избори. На въпроса дали ще удържи коалицията, ще кажа - коалицията стои стабилно и ще си свърши работата. Аз нямам никакви притеснения", подчерта той.

Валери Симеонов отбеляза, че предсрочни избори биха били в ущърб на държавата и на българския народ.

"Срещу на лозунгите, които чуваме от площадите, ще отбележа - в последните години България има силно икономическо развитие, икономическите показатели са на световно ниво. България влезе в чакалнята на Еврозоната, постигна много добри параметри в повишаването на доходите на населението. Защо никой не оценява всички тези усилия, които правителството полага? Защо никой не говори, че минималната пенсия вече е 300 лева? Ето, един упрек на нашите опоненти на Обединени патриоти, който е лишен от основание. Всички крясъци, паветата, които трошат главите на полицаите... Толкова агресивни протести не е имало през последните 30 години. Нека хората да си направят преценка какво целят те", коментира лидерът на НФСБ.

Той отбеляза още: "Това, което правим, не е резултата на някакви искания на площадите, това са нормални политически решения в изпълнение на програмата, под която сме сложили подписите си ние от НФСБ, ВМРО, ГЕРБ. Това, което чуваме навън, трябва да има резултат като революцията от 1917 г. Трябва ли няколко хиляди човека да променят тотално демократичната уредба на България?! Това е абсолютно недопустимо!".

"В нито един момент от тези повече от два месеца - никой не донесе една декларация, едно съгласие за срещи. Тук няма искания. Има само крясъци: "Долу", "Вън", има едно посегателство срещу органите, призвани да опазват реда. Как може една картонена глава, направена като кълбо от хартия, и едно дете, на 7-8 години, което под окуражаващите викове на тълпата блъскаше с бухалката, докато не разруши това кълбо?! Как ще коментирате затварянето на площади и кръстовища, с което се тероризира столицата?!", коментира емоционално Симеонов. 

Той заяви, че ЕК дава прекалени права на маргинални групи, на гейове и травестити, които едва ли не ще перифразират буквата на закона и срещу това НФСБ ще се бори с кауза, която е изразила от създаването на коалицията. Валери Симеонов отбеляза, че коронавирусът не е сринал туристическия сезон. Пандемията се е отразила на големите курорти, но не и на малките населени места, където и днес е пълно с почиващи и туристи. 

Сподели:
свързани новини
Валери Симеонов: Варварски протести! На Радев ръкопляскат само такива като Шивиков Валери Симеонов: Варварски протести! На Радев ръкопляскат само такива като Шивиков
"Това бяха едни доста неорганизирани, бих казал варварски...
на 03.09.2020
Валери Симеонов удари метежниците: Време разделно! (СНИМКИ) Валери Симеонов удари метежниците: Време разделно! (СНИМКИ)
Само обединени българите извоюват победи и постигат...
на 07.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34295
архив

На бара: – За вас? – Искам една „Кока“. – Бъдете малко по-конкретни – кока или кола, че разликата е 128 лв…

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Ето кои са трите най-големи красавици сред зодиите
x