Ваня Червенкова умирала два пъти

Бомба

Ваня Червенкова умирала два пъти

307982
на 06.11.2013
Ваня Червенкова умирала два пъти

Последвайте ни в Google News Showcase

Ваня Червенкова не случайно е смятана за митична фигура в родния бизнес и животът й може да послужи за не една и две холивудски ленти. Тя е видяла с очите си 2 войни, 2 пъти е умирала, но е успяла да се пребори за здравето и щастието си. Извоювала съвсем сама и с много усилия положението си в обществото и е свикнала думата й да се чува. За това и се вбесява, когато във „ВИП Брадър” някой й се противопостави или оспорва мнението й, заради което е във вихъра на всички скандали и може би най-атрактивният участник в шоуто. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Животът на 46-годишната бизнесдама се развива бурно веднага след като завършва гимназията. Тя започва работа в Изпълнителния Комитет на Окръжния народен съвет във Варна, където се труди чак до 1989 г. Покрай длъжността си в отдел правно обслужване на населението участва във възродителния процес, по време на който хиляди български турци са принудени да си сменят имената, а отказалите са изселени.

Няма от какво да се притеснявам, защото с много от тези хора станах приятелка и им помагах. Те не са били тормозени и дори ми благодаряха за оказаните грижи”, обяснява днес Червенкова по темата.

След Десети ноември вече пораснала и с нюх към бизнеса, тя заминава за Грузия с идеята да вкара маршрутки, с които да превозва варненци. Там обаче се задържа цели 7 месеца заради разгорелия се граждански конфликт между привържениците на Звияд Гамсахурдия и Едуард Шеварнадзе. Пътищата са минирани и Ваня за първи път изживява ужаса на войната. И в него обаче открива шанс за бизнес и за това вместо с бусове, се връща с военни машини, които продава на сръбското правителство, воюващо в Босна. Там преживява втора война, но не се плаши от кръвопролитията и вече натрупала капитал и доста сила бизнес нюх, се връща в България.

Взима под аренда завода за пектин в Перник и започва да произвежда алкохол. Покрай дистрибуцията на стоката се запознава с актуалните по това време борци, повечето вече покойници, като Крушата, Васил Илиев, Наско Комшев.

Много хора тогава ме познаваха като агресивен човек. Когато се занимаваш с нещо подобно, трябва да имаш здрава ръка, да управляваш по сталински, защото манталитетът на българина е такъв, че ако не те окраде, то поне ще те излъже. Иначе нямаше да оцелея”, казва за онези години Ваня. Скоро след това тя отваря собствена фабрика, лицензирана да произвежда алкохол в Костинброд. Бизнесът й се развива успешно в годините и се разширява – селско стопанство, безалкохолни напитки и дори мебели. Вода започва са бутилира по завет от баба Ванга, с която се среща. Пророчицата и казва, че течността ще е по-ценна от злато. Междувременно успява да завърши няколко висши образования и да роди дъщеря – Никол.

Именно с детето й са свързани най-скандалните светски коментари за Червенкова. Преди години се появиха слухове, че баща на дъщеря и е Антон Петров-Хамстера. Двамата имат бурна връзка и живеят заедно доста години. Тя обаче категорично отрече. „Моето дете е създадено по чисто биологичен път. Избрах си донор, от когото съм взела само генетичния материал. От много работа не ми оставаше време да създам семейство, но физиологията ми подсказваше, че е време да си направя детенце. Дъщеря ми знае цялата тази история, аз съм й я обяснила от много малка. А в клюките за Тони няма и капка истина и за това съм осъдила всеки, който е твърдял обратното”, обяснява Червенкова.

Първият преломен момент в живота й обаче е свързан именно с Хамстера, за когото в книгата си „Светлина след смъртта” тя признава, че е любовта на живота й, наричайки го просто Антон. Споделя, че когато се разделят, тя умира за първи път.

Много се обичахме, но ни разделиха лоши хора. Когато това стана, не ми се живееше. Месеци не съм излизала от къщи. От сутрин до вечер на колене се молех пред иконите Господ да ми го върне. Дори забравих, че имам дете. После съм си мислела, че Господ затова ни раздели и ме наказа, защото наистина е имало моменти, когато съм обичала този мъж повече от детето. Сега знам, че за една майка това е абсолютно недопустимо.

Това беше психическата ми смърт. За мен този мъж си остава единственият, когото съм обичала. Дадох обет, че няма да ям 30 дена, само на вода ще бъда, за да го върне Господ. Издържах 38 дена, дъхът ми започна да мирише на ацетон, бях прежълтяла. Тогава реших, че ще си го връщам по неестествен начин - както ми го бяха отнели: намирах пред къщата си муски с арабски писания, яйца, сапуни, кръстове по цялата си врата. Страшно много пари дадох тогава по врачки. Ходих при всевъзможни врачки, нумеролози, екстрасенси, ходжи, имами, в специална джамия в Истанбул, в Москва при психотерапевт. Водих си списък - 87 врачки и гледачки. Не го препоръчвам на никого, нищо добро не видях от тези скитания”, признава в типичния си откровен стил Червенкова в своята книга, в която описа преди 7 години и втория най-драматичен момент в живота си – покушението срещу нея.

На 27 юли 2003 г. във Варна наемен убиец стреля по Ваня, докато тя е с 8-годишната си тогава дъщеричка Никол. Единият куршум минава под дясното око и излиза през черепа. Вторият се врязва зад ухото и излиза през лявата буза. Третият влиза откъм гърба и разкъсва белия й дроб и плеврата. Следващите два раздробяват дясната й ръка. В първия момент Ваня не осъзнава какво става. Вижда само, че от нея струи кръв - от главата, от ръката, гърдите, раменете.

Часове по-късно медиите съобщават, че е починала, но лекарите се борят за живота й и я спасяват. След срещата със смъртта, тя разказва, че е видяла „светлината”, Рая и Бог.

Аз съм една от малкото щастливки, които се радват на милосърдието на Господ, защото съм била там, където малцина са били, защото съм се върнала оттам, откъдето почти никой не се връща. Там се научих и на прошка.

Няма да назова никога имената на убийците си - нито на следствените органи, нито на някой друг, по простата причина, че съм приела прошката. Не искам възмездие. Ако на злото отговориш със зло, това е като бумеранг и ти се връща. Ако аз не простя, това ще бъде безкраен низ от отмъщения, в който победени и победители няма да има”, философски обяснява Червенкова след атентата и дори споделя, че е получила ясновидска дарба и усеща злото у хората.

И днес признава, че именно трудните преживявания, които е имала, са я научили да се стреми винаги към справедливост, за защитата на която не пести сили и влиза в жестоки словесни схватки. Такива тя спретва ежедневно и във „ВИП Брадър”, но въпреки нрава й, зрителите на два пъти я спасяваха от изгонване и то с най-висок вот. Ваня остана доволна, че откровеността й се цени от публиката и за това продължава да отстоява себе си в Къщата, дори с цената на чести скандали.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК