Варна ще е домакин на Световната купа по спортна гимнастика

Други спортове

Варна ще е домакин на Световната купа по спортна гимнастика

2093
на 25.05.2021
Варна ще е домакин на Световната купа по спортна гимнастика
Автор:   ПИК

Над 350 състезатели, треньори, съдии и официални лица от 30 държави пристигат във Варна за Световната купа по спортна гимнастика, предаде "Фокус".

препоръчано

Състезанието стартира на 27 и 28 май в Двореца на културата и спорта с квалификации, а финалите са на 29-ти и 30-ти май. Организатор на събитието е Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Варна.

Това ще е четвъртата Световна купа по спортна гимнастика проведена във Варна от 2015 г. насам, с което морската столица се утвърди като търсен домакин на прояви от подобен ранг. Въпреки затегнатите мерки заради епидемията, интересът към надпреварата е голям. С оглед на предстоящите олимпийски игри в Токио, в ДКС – Варна сили ще премерят най-добрите гимнастици в света. Сред заявените състезатели има редица олимпийски, световни и европейски шампиони. Първите отбори започват да пристигат още в началото на следващата седмица.

България ще бъде представена от най-добрите си гимнастици, като сред тях е и Дейвид Хъдълстоун, който има квота за олимпиадата в Токио. Останалите в мъжкия ни отбор са: Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. При жените ще се състезават – Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова, съобщават организаторите.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 172
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това