Васил Велев, АИКБ: Искаме да не се увеличават цените на тока

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Васил Велев, АИКБ: Искаме да не се увеличават цените на тока

4953
на 29.07.2015
Васил Велев, АИКБ: Искаме да не се увеличават цените на тока
Автор:   ПИК

"Искаме да не се увеличават цените на тока, а не да се отложат. Надписаната сметка на тока ще я платят в крайна сметка гражданите". Това заяви в ефира на Би Ти Ви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

препоръчано

По думите му всяко семейство дава по една средна заплата на крадците в енергийната ни система. "Сметката е надписана и ние няма да се караме, просто трябва да се спрат кражбите и да се развалят договорите с американските централи. Защото тази надписана сметка е от порядъка на 1 300 млрд. годишно", каза още Велев. 

Той бе категоричен, че между четенията за промени в Закона  за енергетиката са се добавили клаузи за увеличаване на парите за скъпа електроенергия като тази от оборски тор.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че няма как да се оправи положението без намеса на държавата. "Решението е специален фонд, който да може да събира пари от емисиите и др., за да не плаща държавата", каза още той.

 Двамата са категорични, че губим 600-700 млн. годишно заради това, че изкупуваме тока на американските централи.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това