Васил Велев: Надяваме се да договорим по нов механизъм минималната заплата за 2022 г.

Икономика

Васил Велев: Надяваме се да договорим по нов механизъм минималната заплата за 2022 г.

6913
на 02.01.2020
Васил Велев: Надяваме се да договорим по нов механизъм минималната заплата за 2022 г.
Автор:   ПИК

Ние смятаме, че минималните заплати трябва да са различни за различните икономически сектори. Това е най-противоречивата сума. В половината Европа като брой наети работници, минималната заплата не се определя от правителството, а се договаря между работодатели и синдикати. Средната заплата е с 60 на сто по-висока там, където правителството не определя средната заплата. Това обяви пред Нова Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, по повод определянето на 610 лева за минимална работна заплата. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Ние сме постигнали съгласие да направим още един опит да определим прозрачно минималната заплата, посочи Велев. 

За 2021 г. отсега знаем, че заплатата ще е 650 лв., посочи той. Той се надява да се постигне съгласие за механизъм за договаряне на МРЗ за 2022 г. 

 По думите му у нас изобщо няма безработица, а глад за кадри. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК