Васил Терзиев оттегли заповедта си за спиране на проекта за Войнишкия паметник

Животът днес

Васил Терзиев оттегли заповедта си за спиране на проекта за Войнишкия паметник

51592
на 09.07.2024
Васил Терзиев оттегли заповедта си за спиране на проекта за Войнишкия паметник
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кметът на София Васил Терзиев оттегли заповедта си за спиране на проекта за възстановяване на Мемориала от Софийската желязна дивизия.

препоръчано

Терзиев участва в заседание на Постоянната комисия по култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет.

На 2 юли кметът съобщи, че е взел решение да прекрати процедурата за провеждане на конкурс за възстановяване на Войнишкия паметник в пространството пред НДК.

В конкурса за възстановяване на мемориала на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк от Първа пехотна софийска дивизия, както е пълното име на проекта, участваха пет предложения. Те бяха разгледани от 11-членно жури, представители на различни организации и институции. Според оценката на журито проектът на студио "Гебуплан" ЕООД е бил достатъчно близко на заданието, за да покрие минимума от точки.

Спирането на изграждането на паметника стана повод за поредното напрежение между столичния кмет и общинарите от ГЕРБ-СДС. Евродепутатът Андрей Ковачев дори поиска и оставката на Терзиев.

По-късно кметът на София Васил Терзиев съобщи, че ще се проведе нов конкурс за Войнишкия паметник пред НДК. Кметът подчерта, че ще бъде проведен нов конкурс с урбанисти, архитекти, художници, скулптори, историци, социолози, професионални организации, сдружения на гражданите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК