Васко Кръпката: Трябва да се борим срещу властващия елементаризъм

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Васко Кръпката: Трябва да се борим срещу властващия елементаризъм

6336
на 23.04.2015
Васко Кръпката: Трябва да се борим срещу властващия елементаризъм
Автор:   ПИК

Много рядко се замислям за Министерство на културата и подобни институции, защото съм свободен музикант и не ме засягат лично, но знам, че засягат културата и много хора в България и знам, че трябва да има такова министерство и такъв министър, но мен ме е срам от него. Срам ме е от този министър.

препоръчано

Това заяви за БГНЕС музикантът Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката. Това е някакъв представител на мутробарока и аз съм много щастлив, че съм от другата страна, каза още Васко Кръпката. За мен въпросът е принципен – дали днес се е изказал просташки или утре, трябва да се борим срещу този елементаризъм, който властва в България и затова довечера ще бъда на протеста, заяви музикантът, който не веднъж е заставал публично с името си срещу властта. Тази вечер пред културното министерство в столицата ще се проведе протест под мотото "#ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!".

Възмутени от последните изказвания на Вежди Рашидов, гражданите ще събират стотинки за него "да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята". Поводът за недоволството стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", заяви скандалният министър. Освен това обвини в "свинщина" всички, които критикуват мащабната изложба. Във "Фейсбук" е публикувана и снимка от плаката на Нотр Дам, обявяващ гостуването на българския хор. На него се вижда, че билетите са били по 12 евро и по 20 евро, а според хвалби на кабинета в катедралата е имало 1200 зрители.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това