Вход
София
Времето в София -3 o C

Вашите писма: Д-р Подбалканска – пример за достоен лекар

Вашите писма: Д-р Подбалканска – пример за достоен лекар

на 08.01.2020
114513
1
Вашите писма: Д-р Подбалканска – пример за достоен лекар
Автор: "Ретро"
08.01.2020
1
114513

Тъй като непрекъснато се говори за недотам доброто ни здравеопазване, за болната ни нация, аз реших да напиша за една лекарка, която дава всичко от себе си, помага на много болни, като ги лекува качествено и дава своя принос за добрата оценка на здравната система. Това е кардиологът д-р Екатерина Подбалканска от Варна. Лекар с висок морал, който изпълнява Хипократовата клетва.

Когато ти дойде редът и влезеш в кабинета, те посреща млада жена с много приятна визия, усмихната и започва работа. Аз страдам от високо кръвно от доста години. Тя ме попита някои неща във връзка със заболяването и започна много щателен преглед. След това взе кардиограмата, разчете я. Каза, че иска изследване на кръвта, за да може да се увери за някои неща. Каза ми какво е установила и ми изписа лекарства. Кръвното се нормализира след няколко дни. Занесох й изследванията и тогава тя прибави едно ново лекарство за сърцето. Каза ми кога да отида на контролен преглед. Отокът по крайниците ми вече го нямаше, белият дроб беше свободен от течност. Не ми промени терапията, защото нещата отиват към по-добро.

Благодарна съм, че можах да бъда на лечение при достоен лекар, за когото с голямо уважение и радост говорят чакащите болни. Тя е пренатоварена, стои и след работно време, но не оставя никой да се върне непрегледан, необнадежден. За нея сме пациенти, а не клиенти, защото има и такива лекари, дано са само единични случаи. При мен веднъж се случи неприятен инцидент, и то при доктор с име. Постъпката му беше недостойна за медик от такъв ранг. Като влязох, ме попита платила ли съм при жената до вратата 50 лева. Прегледът беше мерене на кръвно и да продължа същата терапия.

Дано има повече лекари като д-р Подбалканска. Пък и държавата да подкрепя такива специалисти. Нека им осигурява добри условия за труд и достойно заплащане. На такива лекари се крепи здравната система. Те следят новостите в медицината по света и затова са на такова високо ниво.

Нейка Личева, Варна

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18488
архив

- Келнер, това кафе ли е или чай? - заяжда се клиент. - Не можете ли да определите по вкуса, господине? - Не, не мога. - Е, щом не ги различавате, тогава какво значение има?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x