Вдигат туристическата такса за гостите на София

ЧАС ПИК

Вдигат туристическата такса за гостите на София

19073
на 30.08.2024
Вдигат туристическата такса за гостите на София
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Столичната община предвижда актуализиране на туристическия данък, който не е променян от десет години. Това съобщи Никола Барбутов, заместник-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм, и Антон Пенев, директор на Общинското предприятие „Туризъм“.

препоръчано

Става въпрос за таксата, която се събира всеки ден от посетителите на столицата, поясни Барбутов. Още по време на предизборната кампания на избрания за кмет Васил Терзиев на среща с бранша е заявено намерението София да има по-голямо финансиране на туризма и представителство на града по международните туристически канали.

Всичко това преминава през актуализиране на туристическия данък, така че общинското предприятие "Туризъм" да разполага с необходимите средства по промотиране на дестинацията, отбеляза заместник-кметът.

Според общински съветници от "Спаси София", очаква се предложените промени да донесат допълнителни около 4 милиона лева приходи. Те могат да бъдат инвестирани в качествен туристически бранд и опазването на туристическата инфраструктура.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК