Вежди Рашидов: Погнусен съм от Ахмед Доган, като агент на ДС е съсипал съдбите на една камара хора

ЧАС ПИК

Вежди Рашидов: Погнусен съм от Ахмед Доган, като агент на ДС е съсипал съдбите на една камара хора

30875
на 23.11.2013
Вежди Рашидов: Погнусен съм от Ахмед Доган, като агент на ДС е съсипал съдбите на една камара хора
Автор:   ПИК

Той не се е оттеглил от управлението на ДПС

Последвайте ни в Google News Showcase

Лицето на културата Вежди Рашидов представи нова своя книга в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия. Тя съдържа неговите скулптури. На забележка, че книгата е финансирана от шефа на Лукойл Валентин Златев, Рашидов обясни, че Златев не само е дал парите за нея, но е и един от най-големите колекционери на неговите произведения. Оказа се, че един брой от книгата струва 60 евро (около 120 лева).

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Тези, които лизаха Мултигруп, започнаха атака срещу мен, наричаха ме мултак", каза скулпторът. Той разясни, че с покойния шеф на групировката Илия Павлов са имали много чисти отношения. Познавал го от времето, когато работил в студио "Време" към Министерството на културата - още като младеж.

"Аз съм изживял сълзите на моя баща, като го прибрах от Кърджали, а той ми казваше, че иска да умре при мен, Отначало не успях да го извадя от този град, който беше пълен с танкове, Казаха ми, че аз мога да изляза от там, но той не. Трудно го изкарах и го доведох в София, после ни затвориха. Там бях с много интересни лица, някой от тях от ДПС", спомни си гостът.

"Случвало се е да седна на маса с хора на културата, исках да влезна в тоалетната да си режа вените. Цялата Държавна сигурност беше впрегната да прави тази промяна", спомня си Вежди.

"По-късно се промениха нещата, трябваше да застанем като щит между хората, за да няма кръв. На Доган му четох много дни досието, погнуси ме съсипването на съдбите на много хора. Ако го прочетат, ще го утрепят с камъни", сигурен е скулпторът.

"Като агент на Държавна сигурност той е съсипал съдбите на една камара хора. "Хич не се е отдръпнал той от управлението на ДПС - всички там са големи актьори, достойни за ВИТИЗ", каза Рашидов.

"Ако продължаваме така, ДПС ще управлява още 50 години държавата. Не че той е много кадърен, политиците ни са много слаби", заяви бившият културен министър.

"Никога не съм бил член на ГЕРБ. 4 години работих много добре с Бойко, винаги ми е съдействал и е бил зад гърба ми. Не можах да бъда предател в средата на мандата да му кажа "чао". Мисля, че не е лошо да си преброят редиците. Като е опозиция, явно е, че трябва да се стигне до това нещо", каза Рашидов.

На въпрос на Диков защо в статуите на скулптора са само изроди, гостът отвърна, че така вижда света.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Възраждане: Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО) "Възраждане": Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК